Ruptură cvasicompletă de aortă, operație reușită la Spitalul Județean Constanța

Adisa Codruț / 11 mai 2019 / 20:21
Ruptură cvasicompletă de aortă - un bărbat de 30 de ani, din Tulcea, i-a supraviețuit acestui diagnostic  FOTO: Facebook Spitalul Judeețan Constanța
Ruptură cvasicompletă de aortă - un bărbat de 30 de ani, din Tulcea, i-a supraviețuit acestui diagnostic FOTO: Facebook Spitalul Judeețan Constanța

Ruptură cvasicompletă de aortă este diagnosticul pus unui bărbat adus în stare critică la Spitalul Județean Constanța. Operația a reușit.

Ruptură cvasicompletă de aortă este o leziune fatală în majoritatea cazurilor, însă un bărbat de 30 de ani din Tulcea a avut noroc. Adus în stare critică la Spitalul Județean Constanța, după un accident rutier din Tulcea, acesta a fost salvat în urma unei intervenții chirurgicale de urgență efectuată în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară.

"Este al doilea caz, în decurs de câteva săptămâni. Vorbim despre o ruptură de aortă, prin același mecanism, decelerare bruscă în accident de mașină, de data aceasta. Rândul trecut a fost de avion. Majoritatea victimelor mor pe loc, în momentul producerii accidentului. El a rezistat până aici, am intervenit rapid și a evoluat foarte bine", a declarat medicul Marius Militaru, potrivit unui comunicat al Spitalului Județean din Constanța, distribuit pe Facebook de Sanitas Constanța.

Intervenția a fost realizată de Marius Militaru, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, împreună cu medicii Radu Vasilescu, Radu Nițu, Cristina Grosu – medic anestezist, coordonator ATI Chirurgie Cardiovasculară.

Operația a durat 2 ore, iar pacientul a fost supravegheat aproape două săptămâni.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy