Ruptură cvasicompletă de aortă, operație reușită la Spitalul Județean Constanța

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ruptură cvasicompletă de aortă - un bărbat de 30 de ani, din Tulcea, i-a supraviețuit acestui diagnostic  FOTO: Facebook Spitalul Judeețan Constanța
Ruptură cvasicompletă de aortă - un bărbat de 30 de ani, din Tulcea, i-a supraviețuit acestui diagnostic FOTO: Facebook Spitalul Judeețan Constanța

Ruptură cvasicompletă de aortă este diagnosticul pus unui bărbat adus în stare critică la Spitalul Județean Constanța. Operația a reușit.

Ruptură cvasicompletă de aortă este o leziune fatală în majoritatea cazurilor, însă un bărbat de 30 de ani din Tulcea a avut noroc. Adus în stare critică la Spitalul Județean Constanța, după un accident rutier din Tulcea, acesta a fost salvat în urma unei intervenții chirurgicale de urgență efectuată în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară.

"Este al doilea caz, în decurs de câteva săptămâni. Vorbim despre o ruptură de aortă, prin același mecanism, decelerare bruscă în accident de mașină, de data aceasta. Rândul trecut a fost de avion. Majoritatea victimelor mor pe loc, în momentul producerii accidentului. El a rezistat până aici, am intervenit rapid și a evoluat foarte bine", a declarat medicul Marius Militaru, potrivit unui comunicat al Spitalului Județean din Constanța, distribuit pe Facebook de Sanitas Constanța.

Intervenția a fost realizată de Marius Militaru, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, împreună cu medicii Radu Vasilescu, Radu Nițu, Cristina Grosu – medic anestezist, coordonator ATI Chirurgie Cardiovasculară.

Operația a durat 2 ore, iar pacientul a fost supravegheat aproape două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel