Un copil de 5 ani a murit din cauza meningitei meningococice. Care sunt primele simptome și cum poate fi prevenită boala
Alertă din cauza meningitei. Un copil de 5 ani a murit
Toxiinfecție alimentară cu colivă la Vaslui. 14 persoane au ajuns la spital după un praznic organizat la un restaurant.
Toxiinfecție alimentară cu colivă la Vaslui. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au confirmat prezenţa bacteriei salmonella în coliva pe care mai multe persoane au mâncat-o la un praznic organizat la un restaurant din municipiul Vaslui.
Mihaela Vlada, directorului executiv al DSP Vaslui, a arătat că în urma analizei probelor prelevate din toate alimentele consumate la masa respectivă, s-a stabilit că salmonella era prezentă în coliva pe care organizatorii praznicului au preparat-o în gospodărie şi au dus-o la restaurant ca s-o împartă invitaților.
14 oameni la spital
Această variantă fusese susţinută şi de reprezentanţii restaurantului, care au afirmat imediat după seria îmbolnăvirilor că unitatea prepară mâncarea în condiţii de siguranţă, notează Agerpres.
Un număr de 15 persoane, cu vârste între 40 şi 79 de ani, au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat la un praznicul organizat săptămâna trecută la un restaurant din municipiul Vaslui, 14 dintre acestea fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.
La praznicul respectiv au participat 35 de persoane care au consumat ciorbă, sarmale şi friptură preparate la restaurant, cozonac pregătit la o cofetărie din Vaslui şi colivă pregătită în gospodărie. Cam la 6 -18 ore după ce au participat la praznic, 15 persoane au prezentat ameţeli, cefalee, greţuri, vărsături, dureri abdominale, febră şi scaune diareice. DSP a demarat o anchetă epidemiologică, mai arată sursa citată.
Alertă din cauza meningitei. Un copil de 5 ani a murit
Acest deficit accentuează simptomele COVID. De altfel și inflamația din organism agravează simptomele infecției.
Europa se pregătește pentru o nouă pandemie. Un inamic necunoscut ar putea declanșa următoarea criză globală de sănătate.
COVID a generat complicații pe termen lung, iar efectele se văd și în prezent. Apar la 88% din persoanele care au avut COVID.
Frigiderul, incubator pentru bacterii. Care este temperatura corectă la care trebuie setat frigiderul.
COVID duce la complicații grave și pe termen lung. Afectează rinichii, stomacul și inima.
COVID declanșează o boală cronică cu impact dramatic asupra vieții pacienților. Riscurile se triplează după infectare. Duce la afectarea tuturor organelor.
COVID, impact grav pe termen lung. Are efecte grave chiar și în cazul infecțiilor ușoare.
Un caz surprinzător de infecție apărut în Anglia fără legătură cu niciun alt caz. Care sunt riscurile de răspândire.
Boala pe care o ai și nu știi. E o complicație a COVID.