Toxoplasmoza oculară, infecția fără remediu. Cum o poți evita

Angela Sabău / 30 sep 2019 / 19:54
Toxoplasmoza oculară este o infecție fără remediu
Toxoplasmoza oculară este o infecție fără remediu

Toxoplasmoza oculară este o infecție a ochilor care produce leziuni pe retină. Cercetătorii au analizat de ce se produc aceste leziuni. 

O treime din populația mondială este infectată cu Toxoplasma, ceea ce provoacă o infecție comună a ochilor numită toxoplasmoză oculară. Cercetătorii au analizat modul în care o infecție cu parazitul provoacă o leziune distinctivă la nivelul retinei.

O echipă internațională de cercetare, de la Universitatea Flinders din Australia de Sud și Universitatea din São Paulo din Brazilia, au identificat proteine produse din celulele retiniene infectate, care împing celulele vecine ale retinei neinfectate să se înmulțească peste măsură și să creeze o leziune distinctivă pe care medicii o pot folosi pentru a diagnostica infecția.

Toxoplasma creează leziuni pe retină 

Acest studiu, publicat astăzi în Microorganisms, este primul care a utilizat metode de laborator pentru a înțelege modul în care infecția cu Toxoplasma duce la o leziune caracteristică a ochilor.

Justina Smith spune că cercetarea demonstrează modul în care celulele retiniene răspund la o infecție cu Toxoplasma și arată că răspunsul celular poate ajuta paraziții răspândiți prin retină.

„Într-unul dintre cele mai mari grupuri de persoane cu toxoplasmoză oculară studiată până în prezent, vedem că infecția provoacă o leziune tipică la peste 90 la sută din ochii infectați”, spune profesorul Smith.

Dr. Joao Furtado, cercetător la Universitatea din São Paulo și Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii, speculează că manipularea proteinelor din ochi ar putea avea aplicații terapeutice pentru a limita severitatea bolii.

"Nu există nici un remediu pentru toxoplasmoză. Organizația Mondială a Sănătății recomandă măsuri de siguranță a alimentelor care includ spălarea mâinilor, utilizarea apei curate în prepararea alimentelor și gătirea corespunzătoare", recomandă dr. Furtado.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy