Toxoplasmoza oculară, infecția fără remediu. Cum o poți evita

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Toxoplasmoza oculară este o infecție fără remediu
Toxoplasmoza oculară este o infecție fără remediu

Toxoplasmoza oculară este o infecție a ochilor care produce leziuni pe retină. Cercetătorii au analizat de ce se produc aceste leziuni. 

O treime din populația mondială este infectată cu Toxoplasma, ceea ce provoacă o infecție comună a ochilor numită toxoplasmoză oculară. Cercetătorii au analizat modul în care o infecție cu parazitul provoacă o leziune distinctivă la nivelul retinei.

O echipă internațională de cercetare, de la Universitatea Flinders din Australia de Sud și Universitatea din São Paulo din Brazilia, au identificat proteine produse din celulele retiniene infectate, care împing celulele vecine ale retinei neinfectate să se înmulțească peste măsură și să creeze o leziune distinctivă pe care medicii o pot folosi pentru a diagnostica infecția.

Toxoplasma creează leziuni pe retină 

Acest studiu, publicat astăzi în Microorganisms, este primul care a utilizat metode de laborator pentru a înțelege modul în care infecția cu Toxoplasma duce la o leziune caracteristică a ochilor.

Justina Smith spune că cercetarea demonstrează modul în care celulele retiniene răspund la o infecție cu Toxoplasma și arată că răspunsul celular poate ajuta paraziții răspândiți prin retină.

„Într-unul dintre cele mai mari grupuri de persoane cu toxoplasmoză oculară studiată până în prezent, vedem că infecția provoacă o leziune tipică la peste 90 la sută din ochii infectați”, spune profesorul Smith.

Dr. Joao Furtado, cercetător la Universitatea din São Paulo și Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii, speculează că manipularea proteinelor din ochi ar putea avea aplicații terapeutice pentru a limita severitatea bolii.

"Nu există nici un remediu pentru toxoplasmoză. Organizația Mondială a Sănătății recomandă măsuri de siguranță a alimentelor care includ spălarea mâinilor, utilizarea apei curate în prepararea alimentelor și gătirea corespunzătoare", recomandă dr. Furtado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel