Transpirația excesivă, tratament cu botox. Ana Crăciun Douglas: Este cel mai ușor de făcut, cu cele mai sigure rezultate și de durată

Monika Baciu |
Data publicării:
transpiratia excesiva - FOTO: Freepick
transpiratia excesiva - FOTO: Freepick

Transpirația excesivă este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Există, însă un tratament care dă roade.

Doctor Ana Crăciun Douglas explică ce este hiperhidroza și ce efect are botoxul în lupta cu transpirația excesivă.

Temperaturile ridicate sunt foarte greu de suportat, în special de către persoanele care suferă de problema transpirației în exces, numită în termeni medicali hiperhidroză. De la imposibilitatea de a purta mereu garderoba dorită, la disconfortul de a putea interacționa cu ceilalți într-o manieră relaxată sau chiar de a practica un sport, fără a te gândi la această situație deranjantă, doamna doctor Ana Crăciun Douglas știe exact care sunt remediile și cum poate fi tratată această afecțiune.

”Foarte mulți pacienți îmi spun cât de stresant este pentru ei să trăiască sub influența acestei probleme ,,nu mai pot să țin mâna pe mouse, nu îmi place să dau mâna cu cineva, a devenit deja foarte stresant, îmi este rușine, sunt jenat, am ajuns să îmi anulez întâlnirile de business din acest motiv. Evit să merg la sala de dans, pentru a evita să transpir mai rău”, am auzit aceste lucruri în repetate rânduri de la pacienții mei”, a declarat doamna doctor Ana Crăciun Douglas, potrivit Spectacola.

Vezi și: Vaccinul care DISTRUGE cancerul de cap și gât. Rezultate "foarte încurajatoare": Se taie ADN din tumoră și se lipește într-un virus inofensiv

Cauzele transpirației excesive

Pentru a înțelege însă acest fenomen, trebuie analizate într-o primă fază și cauzele care conduc la acest disconfort.

”Este vorba despre transpirația excesivă, cunoscută și sub denumirea de hiperhidroză. Atunci când nimic nu pare să funcționeze pentru oprirea transpirației excesive, intervine medicina și controlează acest fenomen care afectează: palmele, axilele, tălpile, pliurile inghinale, chiar și spatele genunchiului. Sunt foarte multe persoane care se confruntă cu această problemă, iar cauzele sunt multiple.

Dacă în cazul hiperhidrozei primare vorbim despre o afecțiune a sistemului cerebral, în ceea ce privește hiperhidroza secundară, aceasta se manifestă sub impulsul unor factori diverși. Emoțiile sau diverse boli cum ar fi: hipertiroidismul sau hipoglicemia se numără printre acești factori, cărora li se adaugă bineînțeles și reacțiile la anumite medicamente sau infecțiile din organism.

Acest fenomen poate fi observat și în cazul femeilor aflate la menopauză, care trăiesc un real disconfort în lupta cu transpirația excesivă”, a explicat Ana Crăciun Douglas, chirurg generalist, cu specializare în chirurgie estetică. 

Soluția tuturor aceste probleme este din fericire una simplă și care nu necesită un tratament îndelung aplicat.

”Există un tratament pe care îl promovez în rândul pacienților. Este cel mai ușor de făcut, cu cele mai sigure rezultate și de durată. Este vorba despre tratamentul cu toxina botulinică. Este o procedură non-invazivă, injectabilă, aproape deloc dureroasă, pentru că se efectuează după aplicarea unei creme anestezice. Practic inhibăm glandele sudoripare și obținem astfel lipsa transpirației”, a concluzionat doctor Ana Crăciun Douglas.

Vezi și: Care este pericolul vărsăturilor în cazul unui consum exagerat de alcool. Pasul de la intoxicație la coma alcoolică

Tratament pentru transpirație

BOTOX, tratament pentru transpirație, acnee, cuperoză. Viviana Iordache ne-a vorbit în exclusivitate despre când și cum îți pui corect BOTOX și ACID HIALURONIC.

Întrebată dacă există contraindicații pentru botox, sau reacții adverse, sau dacă există persoane care nu ar trebui să-și facă niciodată botox, medicul Viviana Iordache a răspuns ferm că "da, absolut".

"La toxina botulinică există contraindicații medicale absolute. Una dintre ele este scleroza în plăci, deci există boli în care este interzică folosirea la pacientul respectiv a toxinei botulinice, există contraindicații relative, de exemplu în sarcină.

Există specialități în care folosim botox în doze mult mai mari decât în cele estetice, dar dacă omul are probleme neurologice importante, chiar dacă femeia respectivă e însărcinată se face tratamentul cu botox, dar noi, ca dermatologi, nu-l facem, pentru că mă duc către faptul că nu avem studii și atunci în formularele noastre de consimțământ precizăm că nu trebuie ca pacienta să fie însărcinată sau să alăpteze în momentul prezentării pentru toxina botulinică, dar în momentul prezentării, nu că nu va rămâne gravidă peste o lună sau nu că a născut și a terminat de alăptat de o săptămână sau chiar de o zi.

Citește mai departe AICI

Botoxul, derivat al unei toxine mortale. Ce trebuie să știi despre botulism

Există o legătură între botox și toxinele care pot provoca botulism.

”Aţi auzit de Botox şi administrare lui în cosmetică? Practic, se injectează toxina botulinică în cantităţi infime, la preţuri însă de cele mai multe ori foarte mari, pentru a obţine o relaxare, în fapt o paralizie temporară a unor grupe musculare de la nivelul fetei, şi asta cu scopul de ”netezire” a ridurilor, de ”întinerire”.

De altfel, toxina botulinică este cea mai toxică substanţa biologică cunoscută, decesul survenind după o doză de 5 nanograme”, notează medicul infecționist Manuela Curescu.

Citește mai departe AICI

Transpirația excesivă, prejudiciu emoțional

Secreţia sudorală este produsul glandelor sudoripare ce se găsesc în stratul profund al pielii. Aceste glande sunt de două feluri:
- Glande ecrine, în număr de 2-5 milioane, distribuite în tot corpul, predominant în palme şi tălpi, mai numeroase fiind la sexul masculin. Acestea sunt influenţate de creşterea temperaturii interne sau externe.

- Glande apocrine, mai reduse ca număr, sunt localizate axilar, în zona organelor genitale, în jurul anusului şi al mamelonului, funcţia lor debutând cu pubertatea şi fiind influenţată de hormonii sexuali.

Citește mai departe AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel