Transplanturi de ţesut osos, tendinos şi cartilagii la Spitalul Militar Dr. Carol Davila

Secţia Clinică de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” a fost reacreditată încă din 2014 pentru activitatea de prelevare şi transplant de ţesut osos, tendinos şi cartilagii şi pentru activitatea de prelevare organe, ţesuturi şi celule. Anul trecut, în această secție s-au efectuat 9 proceduri de recoltare/prelevare de grefe osoase (C.F.), realizate în timpul intervenţiilor de artroplastie și 7 intervenţii chirurgicale de transplant de ţesut osos, în vederea reviziei – reconstrucţiei ligamentoplastiei, artroplastiilor de şold şi osteosintezei secundare.

Începând cu data de 01 ianuarie 2016, Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie a SUUMC are acces la Registul Naţional de Transplant (RNT), în vederea înscrierii, pe lista de aşteptare, a pacientilor eligibili pentru procedurile de transplant de os/ tendon, ulterior realizării screening-ului viruso-bacteriologic; a bilanţului biologic si a planning-ului preoperator.

Înscrierea în RNT se face în colaborare cu specialiştii Agenţiei Naţionale de Transplant, în strictă corelaţie cu patologia osteorticulară, starea biologic a pacientului, indicaţia terapeutică, solutia tehnică, tipul şi cantitatea necesară/ estimată, de grefa osoasă sau osteoligamentară.

Odată cu înscrierea pe lista de asteptare, pacientul primeşte un cod CUIANT, înscris şi predat pe actele medicale, pe baza caruia atât acesta, cât şi personalul medical implicat în acordarea îngrijirilor de specialitate (medicul de familie, farmacistul şi medicul curant) pot verifica, în timp real, pe site-ul ANT (www.transplant.ro), "starea" codului alocat.

Potrivit colonelului medic lector universitar dr. Marius Stanescu, medic primar Ortopedie-Trumatologie, competenţă Artroscopie, responsabilul Activității de Prelevare şi Transplant de Ţesuturi Osteoligamentare a SUUMC, în 2018 sau avut loc 9 proceduri de recoltare/prelevare de grefe osoase și 7 intervenţii chirurgicale de transplant de ţesut osos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel