Tratamentul care ar scăpa omenirea de boala Chagas

Florina Pop |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Cercetătorii au descoperit un tratament care ar vindeca boala Chagas.

Cercetători de la Centrul pentru Boli Globale Tropicale și Emergente ale Universității din Georgia au descoperit că un regim mai intensiv, terapie disponibilă în prezent, ar putea vindeca infecția care cauzează boala Chagas. Această boală pune viața în pericol și afectează până la 300.000 de americani. Afecțiunea este cauzată de Trypanosoma cruzi, un organism unicelular parazit.

Cum terapiile medicamentoase actuale s-au dovedit ineficiente în eliminarea completă a infecției, dar și cu efecte secundare adverse severe, cercetătorii au sesizat că o doză unică de benznidazol este foarte eficientă în uciderea a peste 90% din paraziți. Mai precis, administrarea de două ori și jumătate a dozei zilnice tipice de benznidazol, o dată pe săptămână timp de 30 de săptămâni, a eliminat complet infecția, în timp ce administrarea dozei zilnice standard o dată pe săptămână pentru o perioadă mai lungă nu a avut același efect.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel