Tratamentul cu clorochină, abandondat în spitalele din Suedia. Efecte adverse devastatoare

Medicamente
Medicamente


Spitalele din Suedia au încetat să mai utilizeze clorochina, un medicament promițător, folosit și în tratarea malariei, după ce le-a provocat efecte adverse pacienților cu coronavirus.

Potrivit Daily Mail, medicii din regiunea Vastra Gotaland, aflată la 200 de kilometri la vest de Stockholm, nu mai administrează pacienților cu coronavirus clorochină, considerat drept „medicament minune" de către Donald Trump.

Un număr mare de pacienți din spitalele din Vastra Gotaland au raportat efecte adverse precum: crampe, pierderi de vedere periferice și migrene, la câteva zile de la prescrierea comprimatelor.

Pentru una din 100 de persoane, clorochina poate provoca, de asemenea, bătăi neregulate ale inimii, prea repede sau prea lent, ceea ce poate duce la atac de cord fatal.

Clorochina - care a fost prescrisă pentru malarie încă din anii 1940 - fusese alocată ca posibil tratament pentru COVID-19 după ce a arătat rezultate promițătoare în studiile din China.

Medicii din Europa, SUA și China au primit licența de a testa medicamentul pe pacienții cu coronavirus grav bolnavi.

Dar Marea Britanie a împiedicat clinicienii să dea drumul medicamentului până la finalizarea studiilor clinice, invocând îngrijorări cu privire la siguranța și eficacitatea acestuia.

Profesorul Anthony Gordon - medic clinician din Marea Britanie - a declarat astăzi că nu există încă „dovezi puternice" de medicamente care ar putea trata coronavirusul.

Există mai multe versiuni de clorochina - o formă sintetică de chinină, care provine din copacii cinchona.

Atât clorochina (CQ), marcată ca Aralen, cât și contrapartidul hidroxiclorochină (HCQ), cunoscut sub numele de Plaquenil, sunt medicamente bine stabilite.

Nu este clar ce medicament li s-a administrat pacienții suedezi, dar se consideră că hidroxiclorochina este mai puțin toxică și provoacă mai puține reacții adverse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel