Tratamentul inedit pentru păr. De ce ar trebui să folosești Cola pentru a te spăla pe cap. Poți uita de părul lipsit de strălucire și răvășit

Monika Baciu |
Data publicării:
cola - FOTO: Freepik@Racool_studio@maksy_yuramiv
cola - FOTO: Freepik@Racool_studio@maksy_yuramiv

Cola, celebra băutură carbogazoasă, are efecte nebănuite asupra scalpului și a firului de păr. Iată cum poți folosi Cola ca tratament inedit pentru păr.

Cola poate avea efecte magice asupra părului. Cola este o marcă binecunoscută pe care mulți o consumă datorită gustului său dulce. Cu toate acestea, spălarea părului cu Cola ar putea preveni mătreața și poate ajuta părul să crească mai rapid. Cola conține, de asemenea, benzoat de sodiu, care ajută la reducerea ciupercii de pe scalp.

Cola, benefică pentru păr

Se pare că această băutură este de fapt benefică pentru păr. Când folosești Cola ca șampon, părul tău va deveni mai puternic și mai strălucitor. Va elimina murdăria și excesul de ulei de pe scalp.

Când o folosești ca balsam, părul tău va rămâne curat și va avea o miros plăcut. Este o modalitate excelentă de a scăpa de mătreața între spălări. Părul și scalpul tău vor fi revigorate și hidratate, potrivit Refersms.

Vezi și: Medicamentul pe care nu trebuie să îl iei când ești răcit. Codruț Sarafoleanu: Găsesc ceva, pe la vecini, rămas în casă

Cum să îți speli părul cu Cola

Băutura răcoritoare este o modalitate eficientă de a curăța părul de substanțele chimice și murdărie. Poți utiliza Cola pentru a-ți spăla părul singură sau poți adăuga-o la șamponul tău.

Cola este, de asemenea, utilă pentru cei care se confruntă cu mătreață sau păduchi. Tot ce trebuie să faci este să înmoi părul cu Cola și să-l lași să acționeze cel puțin 10 minute înainte de a clăti.

Șampon cu lămâie: Ce este și cum să-l prepari

Amestecă două linguri de Coca-Cola, două lingurițe de bicarbonat de sodiu și jumătate de linguriță de extract de vanilie. Acest produs este interesant deoarece ajută la adăugarea de volum părului și îl lasă moale.

Vezi și: Greutatea, asociată cu dezvoltarea bolii Alzheimer. Câte kilograme sunt nocive și cum afectează creierul

Ce conține, de fapt, Cola 

Cola este o băutură acidulată care conține apă carbonată, zahăr (sirop de porumb), acid fosforic (un acid slab), cofeină, arome naturale și coloranți alimentari artificiali. Este consumată în mod obișnuit pentru a ne răcori.

Atunci când îți speli părul cu această băutură acidulată, care este o băutură lipicioasă și zaharoasă, toate ingredientele se depun pe scalp și pe păr, conferindu-i acel ”volum” despre care toată lumea vorbește. Aceste ingrediente adaugă textură părului (similar unui spray cu sare).

Mai mult, datorită pH-ului său acid, Coca-Cola închide cuticulele părului și le conferă un aspect lucios. Coca-Cola nu conține tenside, așa că nu curăță scalpul și părul, așa cum susțin susținătorii.

Aici apare partea complicată - lăsând o băutură zaharoasă și acidulată pe părul tău ca tratament pentru păr poate fi dăunător. Siropul de porumb și alte ingrediente pot să se acumuleze pe scalp și pot duce la probleme precum îngrășare, mâncărime, mătreață și cădere a părului, potrivit Style Craze.

Vezi și: 9 beneficii ale perelor. Ajută la pierderea în greutate și protejează inima. De ce nu e indicat să le decojești

Cum trebuie să procedezi

Cola este o băutură zaharoasă, nu un balsam de păr pe care îl lași. Prin urmare, este important să o cureți după utilizare. Clătește bine părul și scalpul după ce le-ai spălat cu Coca-Cola.

- Folosește un șampon blând pentru păr.

- Descurcă întotdeauna părul înainte de a-l clăti. În caz contrar, poate provoca încurcarea părului.

- Nu turna Cola foarte rece direct pe scalp. Las-o să ajungă la temperatura camerei.

- Îmbibă bine părul și scalpul cu băutura. În caz contrar, s-ar putea să ai zone de păr lipicios cu zahăr prins.

- Nu folosi clătirea cu Cola în mod frecvent. Aceasta ar putea să îți înlăture strălucirea și hidratarea naturală a părului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel