Tromboliză în AVC, prima dată la Spitalul Județean din Botoșani

Adisa Codruț / 24 iun 2019 / 22:34
Noi centre pentru trombectomie mecanica care vor salva pacienții care fac AVC sau infarct
Noi centre pentru trombectomie mecanica care vor salva pacienții care fac AVC sau infarct

La Spitalul Județean din Botoșani a avut loc prima tromboliză în accidentul vascular cerebral. Până acum, pacienții erau direcționați la spitalul din Suceava.

Pentru prima dată a fost realizată la Spitalul Mavromati din Botoșani, o tromboliză în accidentul vascular cerebral (AVC), potrivit stiri.botosani.ro.

Tromboliza este metoda terapeutică ce constă în injectarea unei substanțe care ajută la dizolvarea un cheag de sânge și se poate face în cazul accidentului vascular cerrebral ischemic, dacă se intervine în primele patru ore și jumătate de la debutul primelor simptome.

Spitalul Județean Mavromati era inclus în programul național de tromboliză, însă nu s-a putut realiza până acum nicio intervenție de acest fel, pentru că unitatea medicală nu îndeplinea condițiile necesare. Pacienții erau direcționați către spitalul din Suceava.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 67 de ani, era bolnav cronic și este primul pacient care a beneficiat de tromboliză la Botoșani. El a suferit accidentul vascular duminică la amiază.

S-a prezentat la UPU cu simptome specifice, respectiv senzația de amorțeală la mâna şi piciorul stâng. Aici, medicul a decis că pacientul se încadrează în protocolul naţional de tratament pentru dizolvarea cheagurilor de sânge prin tromboliză. 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy