Ce sunt petele de nicotină. Cum să scapi de degetele îngălbenite

Monika Baciu |
Data publicării:
degete - FOTO: Freepik@mdjaff
degete - FOTO: Freepik@mdjaff

Pentru cei care au fumat de ani de zile, petele galbene inestetice de pe degete pot fi o constantă amintire a obiceiului lor. Cu toate acestea, există o soluție simplă și accesibilă care poate ajuta la eliminarea acestor pete și la restabilirea aspectului sănătos al pielii.

Dacă vrei să scapi de ani de pete de pe mâini, există metode de încercat. Cei care au fumat mulți ani pot observa nu doar anumite probleme de sănătate, ci și pete galbene inestetice pe degete.

Fumatul vine cu o mulțime de efecte nedorite, inclusiv afecțiuni de sănătate grave, dar și aspecte mai cosmetice, cum ar fi respirația urât mirositoare, hainele care miros a țigări și vârfurile degetelor pătate.

Vezi și: Alimentele care previn apariția pietrelor la rinichi. Ce rol are apa, de fapt

De ce se îngălbenesc degetele din cauza fumatului

Petele de nicotină - FOTO: Freepik@shamaoonstudio

Culoarea galbenă de pe degete care apare din cauza țigărilor este cunoscută sub denumirea pete de nicotină. Naheed Ali, un medic, a subliniat că cei care sunt îngrijorați de această "problemă cosmetică" ar trebui să fie și preocupați de daunele pe care țigările le aduc corpului.

Naheed a subliniat că "ceea ce este absolut cel mai bun pentru sănătatea ta este să eviți complet fumatul", dar dacă vrei să scapi de "petele galbene revelatoare de nicotină de pe degete", atunci există câteva metode care le-ar putea reduce.

"Frecarea degetelor cu o felie de lămâie poate ajuta la dizolvarea petelor. O pastă din bicarbonat de sodiu și apă este, de asemenea, eficientă. Aplică, freacă ușor și clătește. Pasta de dinți funcționează, de asemenea, deoarece peroxidul de hidrogen ajută la îndepărtarea decolorării. Important este să te hidratezi după oricare dintre aceste metode pentru a preveni uscarea pielii", a spus dr. Naheed, potrivit Mirror.

Vezi și: Trei semne ale cancerului care apar dimineața. Avertisment: Nici nu știi ce se întâmplă

Petele de nicotină, problemă cosmetică

Medicul a subliniat că "petetele sunt doar o problemă de ordin cosmetic. Lucrul critic este să iei măsuri pentru a pune capăt dependenței și adicției de nicotină. Vorbește cu medicul tău pentru îndrumare și sprijin. Tratamentele precum terapia de substituție cu nicotină, medicamentele, exercițiile fizice, tehnici de distracție și consilierea pot crește semnificativ succesul".

Pielea pătată este doar una dintre modalitățile în care țigările pot afecta mâinile și degetele tale. Multe dintre complicațiile fumatului se pot manifesta în mâini, cum ar fi îmbătrânirea prematură, vindecarea întârziată a rănilor și creșterea riscului de infecții și afecțiuni inflamatorii ale pielii.

Vezi și: Alcoolul, impact asupra digestiei. Cum se schimbă scaunul când bei alcool

Petelor de nicotină de pe degete sunt urmele sau depunerile de nicotină și alte substanțe chimice găsite în țigări. Atunci când o persoană fumează, aceste substanțe sunt transferate de pe țigară pe degetele lor. De-a lungul timpului și cu fumatul regulat, aceste pete de nicotină pot deveni evidente pe pielea degetelor, de obicei sub forma unor pete maronii sau galbene. Aceste pete pot fi dificil de îndepărtat și pot fi un semn vizibil al consumului de țigări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel