Trei semne ale cancerului care apar dimineața. Avertisment: Nici nu știi ce se întâmplă

Monika Baciu |
Data publicării:
cancer - FOTO: Freepik@frantic
cancer - FOTO: Freepik@frantic

Anumite semne care apar dimineața devreme ar putea fi mai mult decât simple manifestări ale oboselii. Acestea ar putea fi, de fapt, avertismente ale unei probleme mai grave de sănătate, cum ar fi cancerul.

Anumite simptome pot apărea în orice moment și pot semnala diferite afecțiuni, dar este important să verificați orice vă preocupă. Un farmacist a avertizat cu privire la principalele semnale de alarmă pentru cancer care apar dimineața devreme.

Primele semne ale bolii pot apărea la trezire, iar oamenii sunt avertizați să consulte imediat medicul dacă observă vreunul dintre simptome. Deși multe sunt susceptibile să fie benigne sau să indice alte probleme de sănătate, este întotdeauna mai bine să fii precaut decât să-ți pare rău.

Vezi și: Alcoolul, impact asupra digestiei. Cum se schimbă scaunul când bei alcool

Trei semne ale cancerului care apar dimineața

Oboseala, tusea și transpirațiile nocturne ar putea semne ale cancerului. Farmacistul Abbas Kanani a declarat că fumătorii înrăiți tușesc adesea dimineața, dar dacă tusea nu dispare după două săptămâni poate fi un semnal de alarmă.

Oboseala matinală poate fi, de asemenea, un semn rău, mai ales dacă nu este normal pentru tine sau te simți obosit pe tot parcursul zilei.

"Este normal să te simți puțin obosit dimineața, dar dacă acest lucru nu este obișnuit pentru tine sau observi o oboseală care persistă pe tot parcursul zilei, ar trebui să te prezinți la medic", a spus Kanani.

Un alt semn de urmărit este dacă transpiri atât de mult noaptea încât patul tău se udă. S-ar putea să nici nu știi că se întâmplă.

"Consultați medicul de familie în legătură cu acest lucru, mai ales dacă transpirațiile nocturne sunt însoțite de oboseală, pierdere în greutate sau vânătăi", a mai spus Kanani, potrivit Mirror.

Vezi și: Mihaela Bilic, truc pentru a face cea mai fragedă friptură: Am un ingredient secret. Are rol magic

Semnele cancerului care apar în orice moment al zilei

Potrivit NHS, există și alte semne ale cancerului care pot apărea la orice moment al zilei. Cancer Research UK sugerează că poți reduce în mare măsură șansele de a face cancer schimbând unele dintre obiceiurile tale, cum ar fi fumatul sau consumul de alcool.

Principalul organism de caritate pentru cancer din Marea Britanie a afirmat pe site-ul său că renunțarea la fumat este "cea mai mare cauză evitabilă de cancer din Marea Britanie și din întreaga lume". Legătura dintre fumat și cancer "este foarte clară".

Fumatul cauzează cel puțin 15 tipuri diferite de cancer, inclusiv două dintre cele mai comune, cancerul pulmonar și cel intestinal.

Cancer Research a subliniat că nu există o cantitate sigură de fumat. Reducerea consumului de băuturi alcoolice ar putea, de asemenea, să contribuie la reducerea riscului de cancer.

"Alcoolul cauzează șapte tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, de gură și de colon. Indiferent de obiceiurile tale de băut, reducerea lor va reduce riscul", notează organizația.

Vezi și: Alimentul care înlocuiește carnea. Anca Ioniță: Oferă sațietate pe termen lung. Este minunat

Alte semne ale cancerului

Pacient oncologic - FOTO: Freepik@tongpatong

Febra poate fi un simptom comun al răcelilor și gripei, și se vindecă de obicei de la sine. Anumite caracteristici ale febrei recurente pot indica o posibilă legătură cu cancerul. Ar trebui să acordați o atenție deosebită dacă:

- Febra apare în special noaptea.

- Nu aveți alte semne de infecție.

- Experimentați transpirații nocturne, potrivit John Hopkins Medicine.

Durere

Durerea este un alt simptom care poate fi cauzat de o mulțime de probleme de sănătate, majoritatea cărora nu sunt cancer. Dar durerea persistentă poate indica, de asemenea, o boală de bază.

Cancerul poate provoca durere în diferite moduri, inclusiv:

- O masă sau tumoare care apasă pe alte zone ale corpului dumneavoastră

- Substanțele chimice pe care cancerul le eliberează

- Metastaze, sau răspândirea de unde a început un cancer

Schimbări ale pielii

Pielea noastră este cel mai mare organ al corpului nostru și poate fi o fereastră către sănătatea noastră generală. Icterul (îngălbenirea ochilor sau a vârfurilor degetelor) este un simptom care ar putea sugera o posibilă infecție sau cancer. Contactați medicul dumneavoastră dacă observați semne de icter.

Schimbările în alunițe pot fi, de asemenea, motiv de îngrijorare. Sunați medicul dacă o aluniță:

- Este asimetrică sau are margini zimțate

- Are margini neregulate

- Se schimbă culoarea sau devine mai întunecată

- Este mare sau crește

Acestea nu sunt singurele moduri în care corpul dumneavoastră ar putea reacționa la un cancer incipient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel