Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Dr. Mihaela Bilic împărtășește un secret despre cum să facem cea mai fragedă friptură. Care este ingredientul secret pe care medicul nutriționist îl...
Marinarea cărnii înainte de gătire poate face minuni pentru frăgezimea acesteia. Medicii nutriționiști ne sfătuiesc să folosim o marinadă acidă care va ajuta la înmuierea fibrelor de carne și la creșterea frăgezimii. Este important să lăsăm carnea să se marineze în frigider timp de cel puțin câteva ore sau peste noapte pentru cele mai bune rezultate.
De ce să lași carnea la marinat în iaurt. Marinarea cărnii în iaurt poate fi benefică din mai multe motive, iar despre acestea a vorbit dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, într-o postare pe Facebook.
Iaurtul conține enzime proteolitice (cum ar fi lactobacilii), care pot ajuta la descompunerea fibrelor de carne. Acest lucru poate face ca carnea să fie mai moale și mai fragedă după marinare. Iaurtul poate adăuga arome și gusturi noi cărnii, contribuind la variabilitatea și complexitatea gustului final.
Vezi și: Demența, mascată de o afecțiune hepatică tratabilă. Simptomele pot indica, de fapt, altă boală

Mihaela Bilic, truc pentru o friptură fragedă - FOTO: Captură Facebook@Mihaela Bilic
"Ce trebuie să facem ca friptura la grătar să iasă fragedă și gustoasă. Secretul nu stă în condimente, ci în fezandare. Fezandare înseamnă să o lăsăm măcar 12 ore în contact cu un mediu acid. Mulți folosesc zeamă de lămâie, oțet, vin. Eu folosesc un ingredient secret: iaurtul. Iaurtul are aciditate, are calciu și acele culturi bacteriene, bacteriile lactice care fac un proces suplimentar.
Vezi și: Alimentul care înlocuiește carnea. Anca Ioniță: Oferă sațietate pe termen lung. Este minunat
Avem nevoie de această predigestie a proteinelor. Carnea are proteine, iar în momentul în care o punem într-un mediu acid, începe predigestia. Bucata de carne care a stat în contact cu mediul acid, va fi mai fragedă și gustoasă. Iaurtul poate avea și acest rol magic: fezandează carnea și o face fragedă și gustoasă pentru grătar", a explicat dr. Mihaela Bilic, într-un clip postat pe Facebook.
Iaurtul poate ajuta la păstrarea umidității cărnii în timpul procesului de gătire, ceea ce poate duce la o carne mai suculentă și mai gustoasă. Înainte de a adăuga iaurtul la marinadă, este bine să alegem un iaurt natural, fără adaos de zahăr sau alte arome artificiale, pentru a evita adăugarea de calorii inutile sau alte ingrediente nedorite. De asemenea, timpul de marinare ar trebui să fie rezonabil, pentru a obține beneficiile dorite fără a compromite textura sau gustul cărnii.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.