Trucuri ca să ai recolte bogate chiar dacă ești agricultor începător

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Modul în care pregătești solul, cum aplici fertilizatorii și erbicidele contează enorm în viitoarea recoltă.

Ce să faci dacă vrei să cultivi o mică/mare grădină de legume și să obții o recoltă bogată:

* pregătirea terenului - este esențiala pentru rezultate bune; curăță terenul de coceni, paie sau oricare alte reziduuri nu au ce sa caute pe teren pentru a putea lucra solul in cele mai bune conditii; terenurile denivelate sau pline de buruieni se ară la o adâncime de 15-17 cm pentru a incorpora resturile vegetale în sol. 

* curățarea uneltelor - e obligatoriu ca toate instrumentele pe care le vei folosi să fie dezinfectate pentru ca ouăle dăunătorilor să nu contamineze solul, pomii fructiferi sau vița-de-vie; folosește solutți speciale, cumpărate din comerț de la magazine de profil.

* cum folosești fertilizatorii și erbicidele - să ai grijă când și cum aplici fertilizatorii sau produsele pentru combaterea dăunătorilor; dacă folosești erbicide pe sol, se impune mărunțirea și nivelarea cu atenție, după care trebuie să-l împrăștii uniform; se va crea o peliculă toxică la suprafață și la adâncimea de 2-6 centimetri (adâncimea de germinare a majorității buruienilor).

* să rotești culturile - cultivarea unei specii de plante pe același teren timp de mai mulți ani este interzisă pentru că sunt reduse substanțele nutritive din sol; o specie de plante poate să revină pe aceeași suprafață de teren după 3-4 ani;

* să respecți calendarul lucrărilor agricole - tratamentele, toaletările, altoirile se fac fiecare la vremea lor, nu când ne aducem aminte, arată cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel