Trucuri pentru tenul obosit. Cum să scapi de ochii umflați și de cearcăne

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Trucuri pentru tenul obosit - Foto: Freepick @beststudio
Trucuri pentru tenul obosit - Foto: Freepick @beststudio

Fața ta arată obosită și ești în căutarea unor soluții pentru a împrospăta rapid tenul? Există câteva trucuri pentru a estompa semnele de oboseală de pe față. 

De ce dimineața tenul nu este strălucitor? De ce apar cearcăne inestetice? Cum poți scăpa rapid de ochii umflați? Sunt întrebări pe care și le pun doamnele și domnișoarele în fiecare dimineață.

O persoană doarme aproximativ o treime din viață. Chiar dacă pare mult, lipsa somnului a devenit totuși un adevărat flagel, deoarece 35,9% dintre persoanele de pe pământ dorm mai puțin de șase ore. La această insuficientă de somn se adaugă calitatea proastă, cauzată de stres, poluarea fonică, munca de noapte, dar și ecranele televizorului, a tabletei, a laptopului și a  telefoanelor, care perturbă sinteza melatoninei.

Cum alegem șamponul și ce nu știai despre balsam. Cât de des trebuie să ne spălăm pe cap. Secretul pe care nu îl știai. Pavelina Andrei: Nu se folosește niciodată

Drept urmare, dimineața pe față se văd urmele unei nopți fără somn. Printre semnele inconfundabile ale oboselii se numără:

- pleoapele umflate,

- ten lipsit de strălucire,

- riduri pronunțate.

Dacă nu poți dormi șapte ore, timpul minim necesar pentru recuperare, măcar ai grija de pielea ta pentru a o face proaspătă și luminoasă.

Dacă dimineața tenul este tern, înseamnă că microcirculația este încetinită, iar  descuamarea (exfolierea) este perturbată.  La aceasta se adaugă deshidratarea intensă, care dă impresia unui ten încețoșat. Pentru a-l face proaspăt și luminos, îl poți exfolia dimineața când te trezești, dar nu exagera, deoarece funcția de barieră a pielii este deja afectată. O dată pe săptămână suficient.

Secretul tinereții a fost descoperit: Prelungește viața. A încetinit ritmul de îmbătrânire, e posibil, există dovezi

Poți opta pentru măști, care oferă agenți de hidratare și aduc un strop de lumină datorită acizilor din fructe și vitaminelor. Adopta apoi o îngrijire super hidratantă, pentru a compensa pierderea de apă și a reda tenului strălucirea.

Oboseala determină o încetinire a microcirculației sanguine și limfatice, astfel încât toxinele nu sunt eliminate bine. Sângele și lichidele se acumulează sub ochi, provocând cearcăne.  Pe de altă parte, pielea își pierde elasticitatea și dispare colagenul flexibil prezent în derm, în favoarea unui colagen mai rigid, care dă această latură goală.

Prin urmare, este necesar să se aplice un tratament pentru conturul ochilor, capabil să acționeze asupra tuturor acestor factori datorită ingredientelor active care relansează microcirculația, stimulează producția de colagen și întăresc vasele.

Pentru  machiaj, preferă corectoarele cu o textură ușoară. Aplică-le întotdeauna cu ușurință, folosind o pensulă sau degetul mic, bătând ușor, fără a uita colțul exterior al ochiului, adesea supus înroșirii, precum și vena situată în colțul interior al ochiului.  

Cum să scapi de ochii umflați când te trezești?

Acest fenomen poate fi cauzat de consumul de  cafea sau alcool, care provoacă congestie venoasă în această zonă, sau de alimente prea sărate, care favorizează retenția de apă.

La aceasta se adaugă oboseala oculară legate de ecrane. După ore petrecute în fața computerului, ochiul devine uscat, iritat, iar depozitele de grăsime se comprimă în orbită, dând acest aspect umflat.

Mâinile uscate, cauze și tratament. De ce simți că te strânge pielea după ce ai spălat vasele. Amestecă iaurt cu miere și ulei de măsline și pielea va redeveni hidratată

Când te trezești, hidratează-te și aplică o bază de machiaj care permite pigmenților să adere mai bine la suprafața pielii.

În cele din urmă, alege cu grijă fondul de ten. Acesta trebuie să aibă o compoziție ușoară, hidratantă și rezistentă la excesul de sebum care poate provoca oboseală. Nu este nevoie să-l aplici peste tot, vizează doar zonele care au nevoie de el. Aplică-l de preferință cu o pensulă, astfel încât să se îmbine cu  pielea. Evită pudra, care poate îngheța trăsăturile și accentua semnele de oboseală.

Oboseala te face să îmbătrânești mai repede

Dacă simți că ridurile sunt mai pronunțate, acest lucru se datorează faptului că pielea este deshidratată. Tratează tenul cu creme hidratante, în caz contrat vor apărea ridurile.

Dar asta nu este tot. Lipsa somnului crește prezența proteinelor glicate. Zaharurile se atașează de colagen și elastină, pe care le întăresc, determinând astfel îmbătrânirea prematură care duce la apariția ridurilor.

Pune o lingură din acest ingredient în șampon. Efectul uluitor de care n-o să te mai saturi

De aceea este esențial să se limiteze grăsimile și zaharurile în masa de seară. Pentru a reduce umflarea ochilor, curăță-i, dimineața, cu ser fiziologic, apoi masează-i aplicând puncte de presiune pe pleoapă de jos și sub sprâncene, pentru a decongestiona aceasta zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel