10 trucuri simple pentru a scoate guma de mestecat din păr: gheață, maioneză, oțet alb sau ulei de măsline

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

A vedea gumă lipită în păr este una dintre acele situații enervante, de care nu ai niciodată chef. Înainte de a băga foarfeca în păr, încearcă aceste trucuri simple. 

1. Gheață 

Pune câteva cuburi de gheață pe gumă. Așteaptă câteva minute, până când guma de mestecat se întărește și se poate dezlipi de firele de păr. 

2. Ulei de măsline

Udă-ți părul cu ulei de măsline (poți folosi și alt ulei de gătit) până când este bine înmuiat. Grăsimea uleiului va ajuta guma să alunece pe firele părului. Cu ajutorul unui pieptene cu dinți mici, îndepărtează guma puțin câte puțin. Spală-și părul pentru a îndepărta urmele de ulei de măsline.

3. Vaselină

La fel ca uleiul de măsline, vaselina este un lubrifiant și poate ajuta la scoaterea gumei de mestecat din păr. Unge bine părul cu vaselină, las-o să acționeze și îndepărtează guma foarte încet, pentru a evita deteriorarea părului.

4. Pastă de dinți

Poate că niciodată nu te-ai gândit, dar pasta de dinți îți poate fi de ajutor la îndepărtarea gumei din păr. Pasta cremoasă este cea care o înlătură ușor. 

5. Spumă de păr 

Utilizarea sa se efectuează la fel ca în cazul uleiului de măsline sau al vaselinei.

6. Alcool

Acesta este un truc foarte obișnuit, deși mai puțin eficient decât precedentele. Optează pentru această variantă doar dacă nu ai altceva la îndemână. Alcoolul poate face părul foarte uscat. Tratamentul este similar cu ideile anterioare: înmoaie firele de păr afectate de gumă în alcool, lasă-l să acționeze câteva minute și îndepărteaz-o încetul cu încetul.

7. Oțet alb

În acest caz, ideea nu este să îndepărtezi guma, ci să o dizolvi. Pentru a face acest lucru, înmoaie firul afectat cu oțet alb, lasă-l să acționeze câteva minute și îndepărtează guma cu degetele puțin câte puțin. Dacă mai rămân bucăți de gumă, repetă procedura. Spală-ți părul după curățare.

8. Suc de lămâie 

Stoarce o lămâie și folosește sucul în același mod ca oțetul. Încet, guma ar trebui să se dizolve, permițând îndepărtarea ei de pe păr.

9. Maioneză

O altă recomandare destul de obișnuită pentru a îndepărta guma lipită de păr este maioneza. 

Maioneza este considerată a fi un solvent și ar trebui să acționeze în același mod ca cele două substanțe descrise în punctele anterioare.

10. Bicarbonat de sodiu

Am vorbit de nenumărate ori despre beneficiile bicarbonatului de sodiu în curățarea casei. În acest caz, amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu în jumătate de pahar de apă și aplică soluția pe păr, pentru a dizolva încet guma.

Îndepărtarea gumei lipite în păr poate părea o misiune imposibilă, dar, după cum poți vedea, există multe trucuri pe care le poți încerca înainte de a merge la coafor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel