Tuberculoză, 256 de cazuri noi anul trecut în Vaslui

Adisa Codruț |
Data publicării:

Un număr de 256 de cazuri noi de tuberculoză au fost înregistrate în cursul anului 2018, la nivelul județului Vaslui, se arată într-un raport al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au arâtat că pe lângă cele 256 de cazuri noi de tuberculoză înregistrate în 2018, figurau și 211 bolnavi de tuberculoză rămași în evidență din cursul anilor precedenți.

„Dintre cazurile noi, 180 sunt în mediul rural și 76 în mediul urban, iar ca repartiție pe categorii de vârstă se constată că cele mai multe îmbolnăviri sunt la persoane de peste 15 ani. Astfel, au fost înregistrate 18 cazuri noi de boală la categoria de vârstă 0 - 14 ani și 238 de cazuri la persoane de peste 15 ani", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Aceasta a precizat că în județul Vaslui, Programul Național de prevenire, supraveghere și control al tuberculozei (TB) se derulează în cadrul celor două spitale județene de urgență din municipiile Bârlad și Vaslui.

Mai puține cazuri ca în 2017

„Persoanele cu simptome sugestive pentru diagnosticul de tuberculoză trebuie să se adreseze medicului de familie pentru trimitere la control de specialitate sau medicului specialist din Dispensarul de Pneumoftiziologie. Unitățile sanitare cu paturi asigură diagnosticul și tratamentul pacienților cu tuberculoză, respectiv izolarea cazurilor până la negativarea acestora. Tratamentul tuberculozei este gratuit pentru toți pacienții, iar medicamentele antituberculoase sunt furnizate atât pentru spitale, cât și pentru Dispensarele de Pneumoftiziologie, prin farmacii cu circuit închis", a mai spus Mihaela Topliceanu.

Față de anul 2017, se constată o scădere a numărului de pacienți noi diagnosticați cu tuberculoză, în perioada menționată fiind semnalate 317 astfel de cazuri, care s-au adăugat celor 268 deja existente în evidențele DSP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel