Tulburare de stres post-traumatic: ce rol joacă frica de recidivă

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: pexels.com
FOTO: pexels.com

Tulburarea de stres post-traumatic și baza psihologică și neurală a acestei afecțiuni au constituit tema unor studii la Universitatea din Texas.

Tulburarea de stres post-traumatic, de ce apare ea? La această întrebare a încercat să găsească răspunsuri Stephen Maren, profesor universitar la Departamentul de Știinte Psihologice si ale Creierului, din cadrul Universității Texas, SUA.

Acesta a analizat zonele creierului care reglează emoția și după ce pericolul a trecut, dar și cum influențează stresul acele regiuni ale creierului responsabile cu teama. A examinat neuronii din creier ce provoacă recidiva de frică și legătura cu stresul. Și a descoperit că atât stresul, cât și alți factori pot cauza emoții legate de frica de recidivă, notează sciendaily.com.

Cercetătorul consideră că stresul sporește activitatea regiunilor care promovează frica din cortexul prefrontal și, în același timp, reduce activitatea în regiunile învecinate cu reducerea fricii. În opinia acestuia, studiul său ar deschide calea spre noi tratamente care reduc frica și recidiva după terapie.

Studiul a fost publicat în una dintre cele mai citate reviste științifice din lume - Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel