Stres și hipertensiune, 7 moduri simple să le reduci

Dana Lascu |
Data publicării:
Stresat? Nu face bine la inimă! Între stres și hipertensiune e o legătură.
Stresat? Nu face bine la inimă! Între stres și hipertensiune e o legătură.

E o legătură între stres și hipertensiune? Da, când vine vorba de hipertensiune arterială și de modurile în care poți să o reduci și să o controlezi, o strategie adesea ignorată este gestionarea stresului. Dacă sunteți adesea tensionat și la limită cu nervii, încercați aceste șapte modalități de a reduce stresul:

Există o legătură între stres și hipertensikune, și încă una de cauzalitate. De multe ori, hipertensiunea – adică tensiunea arterială crescută brusc - este o consecință a stresului în care trăiți.

Nu discutăm de cazuri cronice de hipertensiune, când medicul decide tratamentul. Ci mai degrabă de puseele de tensiune pe care experții de la Harvard spun că am putea să ni le controlăm dacă am apela la următoarele 7 modalități de management al stresului:


1. Dormiți suficient.

Nivelul de somn necorespunzător sau de slabă calitate a somnului vă pot afecta starea de spirit, vigilența mentală, nivelul de energie și sănătatea fizică. Inclusiv tensiunea.

2. Învățați tehnici de relaxare.

Meditația, relaxarea musculară progresivă, imaginația ghidată (momentele acelea când vă visați pe o plajă, în bătaia brizei), exercițiile de respirație profundă și yoga sunt tehnici de relaxare puternice și anti-stres.

3. Consolidați-vă rețeaua socială.

Cea reală, nu cea de pe social media! Conectați-vă cu alții, mergând la un curs de gătit, olărit, dans, tricotaj... ce vreți, sau alăturându-vă unui grup de voluntari ori unei organizații, ne îndeamnă experții de la Harvard Medical School.

4. Îmbunătățiți abilitățile de gestionare a timpului.

Cu cât sunteți mai eficient în a jongla cu lucrurile de făcut la muncă și cerințele familiei, cu atât nivelul de stres este mai scăzut.

5. Încercați să rezolvați situațiile stresante dacă puteți.

Nu lăsați situațiile stresante să se înrăutățească sau să dureze. Faceți sesiuni de rezolvare a problemelor de familie și folosiți-vă abilitățile de negociere la domiciliu și la locul de muncă.

6. Menajați-vă și alintați-vă!

Adică... bucurați-vă de un masaj. Savurați cu adevărat o experiență: de exemplu, mâncați încet și într-adevăr concentrați asupra gustului și senzațiilor fiecărei îmbucături. Faceți o plimbare sau trageți un pui de somn ori ascultați muzica preferată.

7. Cereți ajutor.

Să nu vă fie frică să cereți ajutorul soțului, soției, prietenilor și vecinilor. Dacă stresul și anxietatea persistă, discutați cu medicul dumneavoastră.

Împreună cu aceste modalități de a reduce stresul, adăugați un stil de viață sănătos - menținerea unei greutăți sănătoase, renunțarea la fumat, exercițiile fizice făcute regulat și o dietă care să includă fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase - și puseele de hipertensiune ar putea fi ceva de domeniul trecutului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel