Tulpina Delta Covid-19, în România. Primul caz la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul este la Terapie Intensivă

DCMedical Team |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul este în stare gravă. 

Un bărbat din municipiul Paşcani se află la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, după ce analizele de laborator au confirmat că acesta este infectat cu tulpina Delta a noului coronavirus, scrie Agerpres. 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, a declarat că bărbatul din Paşcani nu este vaccinat şi că în prezent este internat în stare gravă la Terapie Intensivă.

"El ar fi luat contact cu mai multe persoane din aceeaşi familie. Direcţia de Sănătate Publică a efectuat imediat o anchetă epidemiologică, au identificat toţi contacţii, iar focarul a fost ţinut sub control. (...) Pacientul nu era vaccinat, a dezvoltat o formă severă de COVID-19, dar, datorită îngrijirii primite în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase în Terapie Intensivă cu ajutorul unei echipe interdisciplinare, evoluţia pacientului este una favorabilă. Urmează ca în scurt timp să fie externat din Terapie Intensivă", a declarat Florin Roşu.

Citește continuarea pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel