Tulpina indiană de COVID. Dr Adrian Marinescu: când apare o variantă nouă, e doar o chestiune de timp până ajunge peste tot

DCMedical Team |
Data publicării:
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu a declarat că atunci când apare o nouă tulpină a infecției COVID e doar o ”chestiune de timp până ajunge peste tot”. 

Doctorul Adrian Marinescu, director medical la Institutul Matei Balș din București, a afirmat că ”trebuie să înțelegem că, atunci când apare o variantă nouă, e doar o chestiune de timp până ajunge peste tot. Sunt de acord că nu sunt suficiente date. Această tulpină indiană, care are două mutații la nivelul proteinei E, este de urmărit în viitor, pentru că ne interesează mai multe lucruri: dacă este mai agresivă, dacă are o virulență care determină mai multe forme severe, şi atunci avem o mare problemă dacă se transmite mai ușor”.

Acesta a mai subliniat că regulile de igienă, distanțarea şi măsurile de prevenție ar fi mai greu de respectat în India. 

”Trebuie văzut dacă se va întâmpla ca în cazul variantei britanice, care s-a transmis uşor, sau dacă va fi ca în cazul altor variante - Brazilia, Africa de Sud, în care lucrurile n-au mers mai departe. (...) Nu putem trage o concluzie legată de agresivitate, nu putem spune că avem mai multe forme severe pentru că e tulpina din India", a mai declarat Marinescu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel