CORONAVIRUS: Tulpina indiană, mai agresivă și mai contagioasă, a ajuns în Europa. Gheorghiță: Oricând poate să genereze noi mutații

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Tulpina indiana de coronavirus, care are deja două mutații și este mult mai agresivă și mai contagioasă, a ajuns în Europa, precizează col dr Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare. 

Col dr Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV, a explicat faptul că mutațiile precum cele descoperite în tulpina indiană de coronavirus sunt extrem de periculoase.

„Este vorba despre mutații care cresc contagiozitatea acestui virus. Este ceea ce spuneam până în acest moment – atât timp cât acest virus se propagă în rândul populației, are șanse să acumuleze noi mutații, care fie cresc agresivitatea, fie cresc contagiozitatea, fie fac ca acest virus să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor, drept pentru care vaccinarea rămâne în momentul de față, alături de respectarea măsurilor de prevenție, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției, de limitare a consecințelor acestei pandemii.

(...) Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile. La momentul actual pot să spun că ele sunt foarte eficiente, și ne uităm ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie. Sunt țări care au înregistrat un număr extrem de scăzut de decese. Israelul, ieri nu a înregistrat niciun deces, pentru prima oară după atâtea luni. Este o veste extraordinară și tocmai de aceea acest mesaj trebuie să fie foarte bine înțeles.

Prin această campanie de vaccinare noi putem să prevenim pierderile de vieți omenești, putem să scădem numărul de oameni care ajung în spital din cauza maladiei COVID-19, putem să revenim la normalitate.

Tulpina B.1.617.1 a fost izolată și provine din Maharashtra, statul indian în care varianta a fost pentru prima dată cunoscută sub acest nume.

Elveția este prima țară din Europa unde a fost depistată tulpina indiană a virusului. Ulterior și Grecia a semnalat un caz pe teritoriul său” a explicat col dr Valeriu Gheorghiță, la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel