Turmenic, efecte miraculoase asupra corpului la care nu te-ai fi așteptat

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Ghimbir, turmenic. Foto: Pixabay
Ghimbir, turmenic. Foto: Pixabay

Mii de studii pe turmenic reconfirmă proprietățile sale curative și beneficiile consumului acestuia.

Proprietățile curative ale turmenicului sunt întărite de peste 6.000 de studii. Iată câteva dintre efectele sale miraculoase:

* antiinflamator - turmericul reduce efectiv inflamația mai bine decât ibuprofenul și aspirina, fără riscuri negative pentru sănătate; cercetările susțin eficiența turmericului pentru ameliorarea durerilor articulare și a inflamației asociate cu toate tipurile de artrită.

* bun pentru intestin - luat sub formă de supliment, curcuma susține vindecarea problemelor de stomac, a bolilor intestinale și a diferitelor probleme digestive.

* îmbunătățește funcția cognitivă - curcuma îmbunătățește funcția creierului, reduce „ceața creierului” și simptomele asociate cu Alzheimer și alte boli neurologice.

* antidepresiv - studiile arată că turmericul ameliorează stresul, anxietatea și depresia; și uleiul de curcuma vă poate ajuta să vă relaxați și să reduceți stresul.

* pe placul ficatului - curăță și susține sănătatea ficatului nostru. 

* remediu la răceală - stimulează funcția imunitară, potrivit farmersalmanac.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel