UE scoate Japonia și cinci state de pe lista călătoriilor sigure, în contextul COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Condiții de călătorie în străinătate
Condiții de călătorie în străinătate

Reprezentanții Uniunii Europene au recomandat joi, 9 septembrie, scoaterea a 6 țări de pe lista călătoriilor sigure, în contextul pandemiei COVID. 

Uniunea Europeană a dispus joi, 9 septembrie, scoaterea a șase țări de pe lista călătoriilor sigure, arată un comunicat al UE. Statele despre care e vorba sunt: Japonia, Albania, Armenia, Azerbaidjan, Brunei şi Serbia.

Pe lista respectivă a fost adăugat statul Uruguay. Lista amintită va fi actualizată la fiecare 15 zile.

Pe baza criteriilor şi a condiţiilor stabilite în recomandarea Consiliului UE, începând cu 9 septembrie statele membre ar trebui să elimine treptat restricţiile de călătorie la frontierele externe pentru rezidenţii următoarelor ţări terţe: Arabia Saudită, Australia, Bosnia, Canada, Coreea de Sud, Iordania, Noua Zeelandă, Qatar, Republica Moldova, Singapore, Ucraina şi Uruguay. 
În cazul Chinei, măsura se aplică sub rezerva confirmării reciprocităţii. Restricţiile de călătorie ar trebui să fie eliminate treptat şi pentru regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao.

În cadrul categoriei de entităţi şi autorităţi teritoriale care nu sunt recunoscute ca state de cel puţin un stat membru UE, restricţiile de călătorie pentru Taiwan ar trebui, de asemenea, eliminate treptat.

Rezidenţii din Andorra, Monaco, San Marino şi Vatican ar trebui să fie consideraţi rezidenţi ai UE în sensul acestei recomandări.

Criteriile pentru determinarea ţărilor terţe pentru care ar trebui eliminate actualele restricţii de călătorie au fost actualizate la 20 mai 2021. Acestea se referă la situaţia epidemiologică şi la răspunsul global la COVID-19, precum şi la fiabilitatea informaţiilor şi a surselor de date disponibile. Reciprocitatea ar trebui să fie luată în considerare, de asemenea, de la caz la caz, potrivit Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel