Uleiul care te întinerește câțiva ani. Planta banală din care-l poți face acasă. Face minuni pentru piele

DCMedical Team / 06 sep 2022, 16:24
Uleiul care te întinerește - Foto: Freepick @diana.grytsku
Uleiul care te întinerește - Foto: Freepick @diana.grytsku

Uleiul care șterge câțiva ani de pe față îl poți prepara acasă dintr-o plantă absolut banală.

Trandafirul sălbatic a fost cunoscut de-a lungul istoriei ca un aliat puternic al frumuseții și tinereții. Trandafirul sălbatic este folosit din cele mai vechi timpuri.

Semințele sale sunt folosite pentru a produce ulei care este renumit pentru efectele sale benefice asupra pielii. Uleiul din fructe de trandafir sălbatic a fost folosit de secole în America de Sud pentru vindecare și îngrijirea pielii și a părului, iar acțiunea sa a fost confirmată științific în 1983 la Facultatea de Chimie și Farmacologie din Chile.

Vezi și: Buretele de vase, cel mai murdar obiect din bucătărie. De câte ori ar trebui schimbat

Cum se obține uleiul de trandafir sălbatic

Natura are puterea de a oferi instrumentul final care poate rezolva problemele noastre de îngrijire a pielii. În afară de certitudinea că este sigur pentru utilizare, există o mulțime de alte beneficii ale utilizării produselor naturale. Uleiul de trandafir este unul dintre extractele care au făcut valuri în lumea frumuseții și a îngrijirii pielii. 

Fructele trandafirului sălbatic, măceșele, sunt mai întâi uscate la o temperatură sub 80°C pentru a păstra toate proprietățile medicinale. Semințele sunt apoi separate de restul fructului, zdrobite și, prin presare la rece, se obține țițeiul semințelor fructului de trandafir sălbatic. Uleiul devine caracteristica sa de culoare roșiatică aurie până la roșie datorită carotenoidelor.

Uleiul de trandafir sălbatic poate fi apoi rafinat pentru a-și prelungi termenul de valabilitate și poate fi expus la temperaturi de până la 250°C. Acest lucru reduce proprietățile de vindecare și, prin urmare, uleiul nerafinat presat la rece este de cea mai înaltă calitate. Cele mai frecvent utilizate soiuri sunt Rosa Canina și Rosa Rubiginosa, care cresc sălbatic în Anzi în America de Sud, arată Immortela.

Vezi și: Regina Elisabeta, 6 alimente pe care le urăște și le-a interzis din bucătărie. Ce o balonează și De Ce nu bea niciodată apă de la robinet

Ce substanțe conține

Uleiul din fructe de trandafir sălbatic este extrem de bogat în acizi grași esențiali omega-3 și omega-6 care reglează elasticitatea pielii și carotenoizii. Conține licopen și vitaminele A, C și E, antioxidanți care neutralizează radicalii liberi și acționează împotriva ridurilor, îmbătrânirii pielii și cicatrizării. Datorită vitaminei C, uleiul luminează și uniformizeaza tenul și este un excelent tratament naturist pentru hiperpigmentare.

Acidul gama-linolenic pastrează bariera sănătoasă a pielii, regenerează celulele și protejează pielea de efectele externe nocive și de îmbătrânirea prematură.

Uleiul din fructe de trandafir sălbatic conține o concentrație ridicată de acid retinoic, un derivat de retinol (vitamina A) care a fost dovedit clinic că regenerează pielea, repară țesutul deteriorat, reduce cicatricile, vindecă rănile, ameliorează arsurile și problemele eczemelor și accelerează vindecarea acneei.

Vezi și: Rețelele sociale, pericol pentru sănătatea mintală. Opt semne care arată că ar fi nevoie să luați o pauză

Binecuvântare pentru piele

Uleiul din fructe de trandafir sălbatic este excelent pentru toate tipurile de piele, în special pentru pielea uscată și împotriva ridurilor. Datorită capacității sale mari de a regenera celulele, acest ulei este utilizat pe scară largă în diverse preparate și tratamente cosmetice și dermatologice. Uleiul de fructe de trandafir sălbatic presat la rece hidratează și revitalizează pielea, crește elasticitatea și stimulează producția de colagen.

Datorită compoziției sale excepționale, este folosit pentru a îndepărta ridurile, vergeturile, cicatricile, hiperpigmentare și petele de vârstă, arsurile și pielea afectată de razele UV. De asemenea, ajută la afecțiunile inflamatorii ale pielii, cum ar fi dermatita, eczemele, vitiligo, seboreea, psoriazisul, acneea rozacee și dermatita atopică.

Studiile au arătat că utilizarea regulată a acestui ulei poate reduce semnificativ ridurile, vergeturile, hiperpigmentarea și chiar cicatrizarea, toate acestea putând chiar să dispară complet după 6 luni de utilizare regulată. Uleiul este cu adevărat excepțional și versatil și un ajutor binevenit în îngrijirea pielii noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0