Uleiul de pește ar putea să fie un remediu pentru tinerii cu ADHD

Copiii cu tulburări de deficit de atenție / hiperactivitate (ADHD) și niveluri scăzute în sânge de acizi grași omega-3 ar putea beneficia de suplimente, sugerează o nouă cercetare.

Suplimentele de ulei de pește au părut să stimuleze atenția la acești copii, relatează cercetătorii britanici, notează Medical News Today.

Efectul părea limitat doar la tinerii care nu primeau deja suficient de omega-3 în dietele lor.

Cercetările anterioare ale aceleiași echipe de anchetatori au descoperit că copiii cu deficiență de omega-3 au mai multe șanse să aibă ADHD mai sever.

"Rezultatele noastre sugerează că suplimentele de ulei de pește sunt cel puțin la fel de eficiente ca tratamentele convenționale farmacologice în rândul copiilor cu ADHD care au deficiență de omega-3", a declarat cercetătorul co-principal Jane Chang. Este la Institutul de Psihiatrie, Psihologie și Neuroștiință, la King's College din Londra.

Un specialist ADHD care lucrează în Statele Unite a spus că munca este timpurie, dar promițătoare.

"Acizii grași Omega-3 au fost studiați pentru a determina eficacitatea acestora în această populație în trecut, iar rezultatele au fost echivoce", a spus dr. Victor Fornari, vicepreședinte de psihiatrie pentru copii și adolescenți din Spitalul Zucker Hillside din Glen Oaks , NY

Deși „trebuie să se lucreze în continuare", a spus Fornari, „acesta poate fi un tratament promițător pentru unii tineri cu ADHD".

Studiul britanic a inclus 92 de copii cu ADHD, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, cărora li s-au administrat doze mari de EPA a acidului gras omega-3 (acid eicosapentaenoic) sau un placebo timp de 12 săptămâni.

Cei cu cel mai scăzut nivel de sânge de EPA înainte de studiu au avut îmbunătățiri în atenția și vigilența concentrată după administrarea suplimentelor, dar aceste îmbunătățiri nu s-au produs la copiii cu nivel normal sau ridicat de EPA.

Potrivit cercetătorului senior Carmine Pariante, tot la King's College London, „Suplimentele omega-3 au funcționat doar la copiii care au niveluri mai mici de EPA în sângele lor, ca și cum intervenția ar reface lipsa acestui important nutrient. Pentru acei copii cu Deficitul de omega-3, suplimentele de ulei de pește ar putea fi o opțiune preferabilă tratamentelor cu stimulente standard, a spus ea într-un comunicat școlar.

Dar cercetătorii au avertizat că copiii cu niveluri ridicate de sânge de EPA înainte de studiu au avut de fapt o agravare a simptomelor de impulsivitate după ce au luat suplimentele.

De aceea, părinții ar trebui să se consulte cu profesioniștii medicali înainte de a le oferi copiilor lor ulei de pește cu doze mari, a spus Chang.

„Este posibil să avem prea multe lucruri bune, iar părinții ar trebui să se consulte întotdeauna cu psihiatrii copiilor lor, deoarece studiul nostru sugerează că ar putea exista efecte negative pentru unii copii", a adăugat Chang.

Cercetătorii au subliniat, de asemenea, că studiul lor a analizat datele de la copiii din Taiwan, unde dietele tind să fie mai mari la pește decât în țările occidentale.

Majoritatea studiilor asupra copiilor cu ADHD au fost efectuate în mare parte în țările occidentale și au găsit niveluri medii de EPA mai mici decât în acest nou studiu.

Cercetătorul co-principal Kuan-Pin Su, de la Universitatea Medicală Chineză din Taichung, Taiwan, a declarat că „este posibil ca deficiența de EPA să fie mai frecventă în rândul copiilor cu ADHD în țările cu un consum mai mic de pește, cum ar fi în America de Nord și în multe țări din Europa și faptul că suplimentarea cu ulei de pește ar putea avea, prin urmare, beneficii mai răspândite pentru tratarea afecțiunii decât în studiul nostru. "

Studiul a fost publicat online pe 20 noiembrie în Translator Psychiatry.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel