Urmărește dezbaterea live

Uleiul esențial de scorțișoară, bun în porții mici și rare. Efecte benefice de care nu știai

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Știm că scorțișoara este un condiment pentru mâncăruri, dar uleiul esențial extras din ea are proprietăți miraculoase. La fel ca la mâncăruri, însă, și uleiul extras din ea are efecte benefice, dar trebuie folosit cu precauții și în cantități mici! Iată de ce: 

Uleiul esențial de scorțișoară păstrează parfumul bogat al condimentului. Poate fi utilizat în tratamente de înfrumusețare pentru a avea o piele hidratată și strălucitoare. Este produs, prin distilare, din frunzele sau scoarța copacilor din familia Cinnamomum. Uleiurile din coajă de scorțișoară sunt mai scumpe decât cele produse de uleiurile din frunze. Uleiurile din scoarță au parfumul familiar, încântător al condimentului de scorțișoară, mai degrabă decât un miros ușor medicinal ca cele extrase din frunze.

La ce se folosește uleiul de scorțișoară

Diluați întotdeauna uleiul de scorțișoară cu un ulei suport pentru a vă asigura că nu vă iritați pielea sau plămânii, pentru că uleiurile esențiale sunt suficient de puternice pentru a fi grav iritante.

Uleiul de scorțișoară poate fi utilizat pentru o varietate de tratamente benefice de înfrumusețare, inclusiv:

- Aromoterapie - Folosiți un difuzor pentru a vă umple casa cu parfumul încălzitor al scorțișoarei, dar ușor nu mai mult de treizeci de minute, pentru a nu vă irita tractul respirator. Inhalare - aplicați pe un tampon sau o cârpă de bumbac și inspirați pentru puțină aromaterapie atunci când vă grăbiți.
- Masați pe piele cu adaos după ce l-ați diluat cu un ulei purtător, precum cel de cocos sau de migdale
- Masați acest ulei în părți tensionate sau rigide ale corpului pentru a relaxa mușchii.
- Se diluează în băi sau produse de înfrumusețare.

Beneficiile uleiului de scorțișoară

Uleiul de scorțișoară este asociat cu o mare varietate de beneficii pentru sănătate și sănătate, inclusiv:

1. Relaxare 

Uleiul de scorțișoară relaxează și poate fi utilizat tot anul, deși cel mai des este folosit într-un difuzor pentru aromoterapie, în special în lunile de toamnă și iarnă, când parfumul se potrivește sezonului.

2. Calități liniștitoare

Mirosul uleiului de scorțișoară vă poate ajuta să creați un mediu relaxant, un fundal ideal pentru rutina dvs. de înfrumusețare și spa

3. Un adaos extraordinar la soluția de curățare

Adăugați câteva picături de ulei esențial de scorțișoară la produsele de curățat casa pentru a le face să miroasă mai frumos.

Efecte secundare ale uleiului de scorțișoară

Experții vă sfătuiesc să utilizați uleiuri esențiale doar ocazional și doar diluate. Prudența este necesară deoarece sunt atât de concentrate, încât pot provoca iritații, suferință respiratorie și chiar arsuri chimice

Scorțișoara, în particular, conține un compus numit cumarină, care este toxic pentru ficat și rinichi în doze mari și nu ar trebui folosit de persoane care au afecțiuni legate de aceste glande. 

Dar uleiul esențial de scorțișoară mai poate avea un efect negativ: pentru că mirosul de scorțișoară în asociem cu mâncarea, s-ar putea să ne trezească pofta de mâncare și, dacă nu ne stăpânim, să ne îngrășăm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel