Un bărbat a murit după ce a fost lins de câinele său și a contractat o bacterie rară

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din Germania a murit după ce a contractat o bacterie rară când a fost lins de câinele său.

 

Medicii i-au avertizat pe proprietarii de animale de companie să solicite sfaturi medicale de urgență dacă prezintă simptome neobișnuite asemănătoare gripei în urma unor cazuri rare, ale căror detalii au fost publicate într-o lucrare în Jurnalul European al Case Reports in Internal Medicine, notează CNN

Infecția a omului a fost cauzată de capnocytophaga canimorsus, o bacterie care se găsește frecvent în gurile câinilor și pisicilor, potrivit raportului. Se transmite oamenilor numai în cazuri rare.

Bacteriile pot fi transmise printr-o mușcătură de animal, dar omul nu fusese mușcat.

"Fusese atins și lins, dar nu mușcat sau rănit, de câinele său, singurul său animal de companie, în săptămânile anterioare", arată lucrarea, produsă de medici de la Spitalul Crucii Roșii din Bremen, Germania.

La început, bărbatul a raportat simptome asemănătoare gripei și mai târziu a dezvoltat sepsis sever și purpura fulminans, o tulburare acută care provoacă pete de sânge, vânătăi și decolorarea pielii, precum și necroză.
Bărbatul a fost tratat în terapie intensivă, dar sănătatea sa a continuat să se deterioreze și a murit din cauza unei insuficiențe multiple a organelor, potrivit autorilor.
„Proprietarii de animale de companie cu simptome banale, de exemplu asemănătoare gripei, ar trebui să solicite urgent sfatul medical atunci când simptomele sunt neobișnuite", au scris medicii.

În luna mai, o femeie din Ohio a avut amputate picioarele și mâinile după ce a contractat o infecție rară de la bacteriile capnocytophaga canimorsus.
Medicii spun că infecția s-a produs probabil atunci când cățelul ei de ciobănesc german i-a lins o tăietură deschisă.

Tipul de bacterie, capnocytophaga canimorsus, este „flora complet normală a gurii unui câine și, de obicei, nu provoacă nici un fel de boală semnificativă. Cu toate acestea, în locul greșit, la momentul nepotrivit, la pacientul greșit ... poate duce la infecții severe - dar foarte, foarte rar ", a spus dr. Stephen Cole, lector în domeniul microbiologiei veterinare la Școala de Medicină Veterinară a Universității din Pennsylvania.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel