Un nou RECORD zilnic în Marea Britanie: 218.724 de noi cazuri de COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Covid, coronavirus. Foto: Pixabay
Covid, coronavirus. Foto: Pixabay

Marea Britanie a raportat marți, 4 ianuarie, un nou record zilnic: 218.724 de noi cazuri.

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat marţi 218.724 de noi cazuri de COVID-19, un nou record zilnic, în timp ce creşte presiunea asupra spitalelor în acest nou val alimentat de varianta Omicron a coronavirusului. Acest bilanţ anunţat de organismul sanitar public NHS England include şi date din zilele precedente, când unele raportări au fost întârziate de vacanţa de sărbători, dar el arată peste 60.000 de cazuri în plus faţă de numărul noilor infectări din ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 48 de noi decese asociate COVID-19, totalul acestora de la începutul pandemiei ajungând în Marea Britanie la 148.941, conform guvernului de la Londra, sau la peste 174.000, conform Oficiului naţional de statistică.

Raportarea NHS England mai arată că în Anglia erau spitalizaţi marţi 15.044 pacienţi COVID-19, cu 58% mai mulţi faţă numai cu o săptămână în urmă. ''Din păcate, vedem că spitalizările cresc, mai ales în rândul vârstnicilor'', a declarat ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid.

Acesta a recunoscut că spitalele britanice trec printr-o perioadă grea ca urmare a progresiei variantei Omicron, până în prezent şase spitale declarând starea de ''incident critic'' pentru că nu au personal suficient. Cu toate acestea, Sajid Javid a apreciat că deocamdată nu sunt necesare alte restricţii antiepidemice în plus faţă de cele deja existente, printre care telemunca, masca obligatorie în spaţiile publice şi accesul în anumite incinte numai cu certificatul verde. În şcoli, elevii sunt testaţi periodic şi de asemenea trebuie să poarte mască.

Varianta foarte contagioasă Omicron a coronavirusului este dominantă în Regatul Unit şi autorităţile mizează pe vaccinarea masivă cu doza ''booster'' pentru a combate valul de infectări alimentat de această variantă, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel