Prahovean mort, după ce a fost plimbat de la un spital la altul pentru un test COVID

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Tratament spital
Tratament spital

Un bărbat din Prahova a murit, după ce a fost plimbat din spital în spital în așteptarea testului COVID. 

Ginerele bărbatului a trimis o scrisoare către conducerea spitalului judeţean din Ploieşti, pentru a dolicita explicații. 

"Bună ziua. Mă numesc N. Aurelian, și vorbesc în calitate de ginere al unui pacient care a fost internat în spitalul dumneavoastră. O să explic în mod succint șirul evenimentelor din perioada  09-11.08.2020. – familia socrului meu (Dinu Ioan) a chemat ambulanța în dată de 09.08.2020 în jurul orei 21:00, din cauza faptului că acesta din urmă nu se simțea deloc bine.  A venit ambulanța și a fost dus la spitalul dumneavoastră. Seara târziu am aflat că a fost pus în secția de Izolator, cu suspiciune de COVID. Știind că probabil aceasta ar fi procedura de urmat, nu am considerat a fi o problemă, având în vedere că știam practic că dânsul nu avea Covid și nici nu a intrat în contact cu oameni care ar fi putut avea. În următoarea zi (10.08.2020) am aflat că în aceeași camera cu dânsul a fost adus un alt pacient suspect de Covid, care avea simptome", se arată în scrisoarea publicată de Observator de Prahova. 

A fost trimis la Boli Infecțioase

"În așteptarea rezultatelor testelor de Covid, starea socrului meu de sănătate a rămas la fel (gravă), din cauza tusei și problemelor puternice de respirație, fără ca acestuia să îi fie administrat vreun fel de tratament. Vorbind cu dânsul la telefon, am auzit tusea pe care o avea, și am observat greutatea cu care acesta respiră. La ora 18:30 au venit rezultatele testului de Covid. Testul socrului meu a ieșit negativ, iar al colegului de camera a ieșit pozitiv. Nu trebuie să fii medic să îți dai seama că probabil și socrul meu a fost infectat cu acest virus între timp. În jurul orei 21:00, am aflat faptul că socrul meu a fost trimis la spitalul de boli infecțioase de la Ploiești. În timp ce vorbeam cu dânsul la telefon, m-a informat că tocmai sosise la spitalul de boli infecțioase, dar cei de acolo nu l-au primit din cauza faptului că acest spital nu tratează decât bolnavi de Covid. Telefonic mi-a transmis faptul că vor pleca spre spitalul Orășenesc Băicoi pentru a i se face „nu știu ce” test. A rămas că vorbim a doua zi dimineață. Din păcate, dimineața nu a mai sosit pentru dânsul", a transmis ginerele. 

 

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Ploieşti au transmis, conform sursei citate, că l-au tratat pe bărbat ca "suspect COVID", din cauza simptomelor pe care acesta le manifesta. În plus, nu a fost izolat singur, din lipsă de spaţiu, însă, menţionează reprezentanţii spitalului, s-a păstrat distanţa de 2 metri faţă de celălalt pacient. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel