Un vaccin pentru zona zoster, pe baza tehnologiei ARN Mesager, va fi creat în 2022. ANUNȚUL a fost făcut azi

Florina Pop |
Data publicării:
Vaccin. Foto: Pixabay
Vaccin. Foto: Pixabay

Un vaccin îmbunătățit pentru zona zoster, o boală debilitantă și desfigurantă, va fi creat folosind tehnologia ARN Mesager de către două companii farma.

Tehnologia ARN Mesgaer, care a stat la baza vaccinurilor anti-COVID, va fi folosită pentru a crea un vaccin pentru zona zoster, o boală debilitantă și desfigurantă, susțin companiile farma Pfizer și BioNTech într-un comunicat dat publicității miercuri, 5 ianuarie.

Este a treia colaborare dintre cele două companii. Studiile clinice sunt de așteptat să înceapă în a doua jumătate a anului 2022. Herpes zoster (virusul herpes zoster sau HZV) constituie o boală debilitantă, desfigurantă și dureroasă și afectează aproximativ una din trei persoane din Statele Unite de-a lungul vieții.

Colaborarea dintre cei doi giganți farma stipulează folosirea tehnologiei proprii de antigen identificată de oamenii de știință de la Pfizer și utilizarea tehnologiei proprietății platformei ARNm de la BioNTech, utilizată în vaccinul anti-COVID creat de cele două.

”Pfizer și BioNTech au dezvoltat în comun primul vaccin ARNMesager din lume, oferind un instrument bine tolerat și eficient pentru a ajuta la abordarea COVID-19 – cea mai devastatoare pandemie dintr-un secol – și demonstrând o producție consistentă, agilă și de înaltă calitate la o scară fără precedent ”, a declarat Mikael Dolsten, Chief Scientific Officer Pfizer.

CEO BioNTech, Ugur Sahin, a afirmat: ”Colaborarea își propune să dezvolte un nou vaccin pe bază de ARNm împotriva zosterului, valorificând expertiza și resursele ambelor companii. (...) Adulții cu vârsta de 50 de ani și peste, precum și populațiile vulnerabile, cum ar fi pacienții cu cancer, prezintă un risc crescut de zona zoster. Scopul nostru este să dezvoltăm un vaccin ARNm cu un profil de siguranță favorabil și cu eficacitate ridicată, care este în același timp mai ușor scalabil pentru a sprijini accesul global”.

Despre zona zoster

Zona zoster este o formă cronică a virusului varicelei zoster, care provoacă o infecție inițială cu varicelă. După ce varicela dispare, virusul rămâne latent în celulele nervoase umane și se poate reactiva mai târziu în viață, din cauza unui declanșator precum stresul sau o iunitate slăbită. Acest atac poate duce la pete extrem de dureroase, desfigurante, care pot continua să fie dureroase după ce episodul s-a rezolvat, o afecțiune cunoscută sub numele de nevralgie postherpetică. În condiții rare, zona zoster poate duce și la paralizie facială, surditate și orbire.

Întreg comunicatul poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel