Un vacin împotriva noului tip de coronavirus apărut în China ar putea fi dezvoltat în Rusia

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Un vaccin împotriva tulpinii de coronavirus apărute recent în China ar putea fi dezvoltat în Rusia.

Rusia a început să lucreze la dezvoltarea unui vaccin împotriva tulpinii de coronavirus descoperită recent în China, au anunţat reprezentanţii Rospotrebnadzor, autoritatea de reglementare a siguranţei consumatorilor din această ţară, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

"Da, bineînţeles, dezvoltarea unui vaccin este în desfăşurare. De fiecare dată când apare o mutaţie (a unui virus, n.r.), noi începem să dezvoltăm imediat un vaccin", a declarat Anna Popova, directoarea Rospotrebnadzor.

Elena Yezhlova, coordonatoarea Departamentului de Supraveghere Epidemiologică din cadrul Rospotrebnadzor, a explicat acest proces. "Dezvoltarea unui vaccin este un proces îndelungat şi complicat; o decizie este luată pe baza riscului şi a nivelului de necesitate dictate de situaţia curentă. În prezent, ne bazăm pe recomandările OMS", a spus ea.
Rospotrebnadzor a confirmat că a întărit controalele sanitare şi măsurile de carantină în toate punctele de intrare în Rusia din cauza epidemiei de coronavirus din China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel