Vaccin unic combinat împotriva COVID și împotriva gripei, dezvoltat de Moderna

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Un ser care combină vaccinul împotriva Covid-19 și un antigripal este dezvoltat de către compania americană Moderna.

Compania farmaceutică americană Moderna a început dezvoltarea unui vaccin în doză unică ce combină doza de rapel împotriva COVID-19 şi vaccinul antigripal, potrivit unor surse citate de Agerpres. Prinele rezultate ale testelor clinice au fost trnasmise săptămâna trecută către EMA (Agenția Europeană a Medicamentului), în vederea autorizării.

Potrivit directorului general al Moderna, Stéphane Bancel, studiile şi analizele efectuate „arată că o doză de consolidare de 50 de micrograme provoacă un răspuns puternic în anticorpi împotriva variantei Delta” a coronavirusului.

Autorităţile sanitare din SUA au decis luna trecută că cetăţenii americani vaccinaţi anti-COVID cu serurile Pfizer şi Moderna vor putea primi a treia doză la cel puţin opt luni după cea de-a doua, începând din 20 septembrie. Decizia mai trebuie să fie aprobată de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA, înainte de a fi pusă în practică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel