Vaccinarea anti-COVID, extinsă la 90% din centrele de vaccinare din țară

Angela Sabău / 04 ian 2021 / 08:26
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare

Vaccinarea împotriva COVID-19 se extinde la 90% din centrele de vaccinare din țară, dintre cele 370 de centre care sunt destinate personalului medical.

Vaccinarea împotriva COVID-19 se extinde, începând de azi, la 90% dintre cele 370 de centre de vaccinare din țară, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Până în prezent, 13.200 de persoane au fost vaccinate până în prezent, activitatea de vaccinare fiind începută într-un număr ic de centre de vaccinare, doar 10 în prima fază, apoi la 47 dintre centre, a mai spus Valeriu Gheorghiță.  „Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste ultime zile, începând cu primele 10 centre din acele unităţi medicale de linie 1 şi ulterior au intrat în activitate şi celelalte centre de vaccinare. Însă de luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social (...) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy