Gheorghiță: prima tranșă din vaccinul COVID de la Johnson & Johnson vine în aprilie. Unde și cui va fi administrat

Dana Lascu / 16 Martie 2021 / 14:59
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson

Coordonatorul CNCAV, lt col dr Valeriu Gheorghiță a explicat când va primi România prima tranșă din cel de-al patrulea vaccin aprobat de EMA și cum va fi administrat serul de la Johnson & Johnson:

„Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înșel, ar trebui să primim probabil prima tranșă de vaccin COVID Johnson&Johnson. Nu este una consistentă, probabil că vor fi câteva zeci de mii de doze.

Reamintesc faptul că acest vaccin se administrează într-o singură doză, schema de vaccinare este simplificată.

Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile, ținând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani și care nu au contraindicații cunoscute.

Vom vedea care va fi strategia prin care vom putea folosi acest tip de vaccin, dar într-adevăr din punct de vedere practic se pretează mai mult pentru centre mobile, pentru echipe mobile, pentru vaccinare în localitățile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus, dar asta nu înseamnă că nu va putea fi accesat și de restul categoriilor de persoane”, a explicat coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, lt col dr Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy