Gheorghiță: prima tranșă din vaccinul COVID de la Johnson & Johnson vine în aprilie. Unde și cui va fi administrat

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson

Coordonatorul CNCAV, lt col dr Valeriu Gheorghiță a explicat când va primi România prima tranșă din cel de-al patrulea vaccin aprobat de EMA și cum va fi administrat serul de la Johnson & Johnson:

„Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înșel, ar trebui să primim probabil prima tranșă de vaccin COVID Johnson&Johnson. Nu este una consistentă, probabil că vor fi câteva zeci de mii de doze.

Reamintesc faptul că acest vaccin se administrează într-o singură doză, schema de vaccinare este simplificată.

Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile, ținând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani și care nu au contraindicații cunoscute.

Vom vedea care va fi strategia prin care vom putea folosi acest tip de vaccin, dar într-adevăr din punct de vedere practic se pretează mai mult pentru centre mobile, pentru echipe mobile, pentru vaccinare în localitățile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus, dar asta nu înseamnă că nu va putea fi accesat și de restul categoriilor de persoane”, a explicat coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, lt col dr Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel