Vaccinurile împotriva COVID nu sunt experimentale. Ministerul Sănătății: au trecut prin teste riguroase

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson

Vaccinurile împotriva COVID nu sunt experimentale, ci produse în urma a teste riguroase, subliniază reprezentanții Ministerului Sănătății pe rețelele sociale.

Vaccinurile create împotriva infecției COVID sunt sigure și au apărut în urma unor teste riguroase, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății, într-o postare pe Facebook.

”Înainte să fie autorizate, vaccinurile au trecut prin studii clinice de fază 1, 2 și 3, demonstrându-se astfel eficacitatea și siguranța acestora. Faptul că ele continuă să fie monitorizate atent NU înseamnă că sunt în faza de experimentare. Deși vaccinurile au trecut printr-o serie de teste riguroase înainte de a fi autorizate, este important ca siguranța acestora să fie monitorizată în mod constant. De altfel, toate medicamentele autorizate, chiar și cele care există de foarte mulți ani pe piață, sunt supuse acestui proces de monitorizare neîntreruptă, numit farmacovigilență.

(...) Motivul pentru care, în cazul vaccinurilor aprobate de EMA ( Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson), studiile de fază 3 sunt încă în desfășurare are legătură cu câteva întrebări la care încă nu s-a răspuns, precum: Există protecție pe termen lung? Va fi necesară o nouă doză de rapel și dacă da, când anume? Cum variază nivelul de anticorpi din sânge în timp? Întrebări importante, dar nu atât de urgente, încât să fi amânat vaccinarea populației, riscând un număr mare de decese și imposibilitatea controlării pandemiei pentru mai mulți ani”, se arată în precizările celor de la Ministerul Sănătății, potrivit DC News.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel