Vaccinurile pentru Covid vor fi aprobate pentru vânzare publicului din Marea Britanie

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
vaccinurile pentru covid foto:freepik
vaccinurile pentru covid foto:freepik

Oficialii de sănătate susțin propunerea pentru furnizarea privată de vaccinuri, după ce limita de vârstă pentru programul de rapel al NHS a fost ridicată la 65 de ani. Se așteaptă ca vaccinurile pentru Covid să devină disponibile pentru cumpărare pentru publicul din Marea Britanie, după ce oficialii de sănătate au susținut propunerea.

Oficialii de sănătate susțin propunerea pentru furnizarea privată de vaccinuri, după ce limita de vârstă pentru programul de rapel al NHS a fost ridicată la 65 de ani. Se așteaptă ca vaccinurile pentru Covid să devină disponibile pentru cumpărare pentru publicul din Marea Britanie, după ce oficialii de sănătate au susținut propunerea.

Vezi și: Cât de agresivă este EG.5, noua tulpină COVID-19. Ar trebui să ne mai temem de COVID? Carmen Dorobăț: Pandemia nu se oprește de azi, pe mâine, în 24h. Să ne așteptăm la noi variante

Farmaciștii și clinicile private vor putea oferi vaccinuri spre vânzare, așa cum se întâmplă și în cazul vaccinului antigripal. Este puțin probabil ca acestea să fie disponibile în timp util pentru o campanie de toamnă, dar ar putea deveni disponibile în anul următor, potrivit The Guardian.

Declarația făcută de Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), în care este susținut conceptul, vine după ce oamenii de știință au sprijinit această mișcare, în contextul îngrijorărilor legate de un nou val al virusului, care ar putea să se înrăutățească în sezonul rece.

Vaccinurile Covid au fost disponibile doar pe NHS în Marea Britanie, începând cu prima doză administrată în decembrie 2020.

La începutul acestei luni, guvernul din Marea Britanie a anunțat că programul de rapel pentru Covid din această toamnă va acoperi un grup mai mic de populație decât campaniile anterioare de vaccinare. Limita inferioară de vârstă a fost ridicată de la 50 la 65 de ani, iar unele grupuri vulnerabile mai tinere sun,t de asemenea, eligibile.

Cei doi furnizori ai guvernului, Moderna și Pfizer, au afirmat că furnizarea către NHS rămâne o prioritate pentru ei. Cu toate acestea, Moderna a declarat că rămâne deschisă "explorării posibilității și viabilității furnizării vaccinurilor Covid-19 furnizorilor de îngrijire medicală pentru vânzări private", conform The Guardian.

Un purtător de cuvânt al UKHSA a declarat pentru Times: "Am discutat cu producătorii cu care avem contract și le-am transmis clar că nu îi vom împiedica să inițieze un sector privat pentru vaccinurile Covid-19, dimpotrivă, am susține o astfel de inovație în Marea Britanie. În ceea ce ne privește, mingea este în terenul producătorilor pentru a dezvolta piața, împreună cu furnizorii de îngrijiri medicale private."

Vaccinurile Covid deja utilizate nu ar avea nevoie de o nouă aprobare reglementară pentru a fi vândute publicului”, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției pentru Produse Medicale și de Sănătate Regulatorii.

Rapoartele sugerează că dozele de vaccin private ar putea fi oferite, începând cu această toamnă în SUA. În martie, Moderna a declarat pentru Reuters că se așteaptă să-și fixeze prețul pentru vaccinul Covid la aproximativ 130 de dolari (102 de lire sterline), în timp ce Pfizer a sugerat anul trecut între să fie între 110 și 130 de dolari pe doză.

Profesorul Adam Finn, de la Universitatea Bristol și membru al Comitetului Comun de Vaccinare și Imunizare al Regatului Unit (JCVI), a declarat că injecțiile Covid ar trebui să fie disponibile comercial. El a adăugat că unii angajatori ar putea dori să le ofere vaccinurile angajaților lor.

Finn a mai spus: "Cred că ar fi o idee bună ca vaccinurile să fie disponibile pentru cei care le doresc pe piața privată. Nu văd niciun motiv rațional pentru care acest lucru nu ar trebui să se întâmple."

Vezi și: 8 alimente care te vor ajuta în septembrie. Mențin starea de bine și îmbunătățesc sistemul imunitar

Profesorul Danny Altmann, imunolog la Imperial College London, a declarat: "Vulnerabilitatea față de Covid și Covid-ul prelungit au fost puternic orientate către cei mai săraci, din punct de vedere socio-economic, de exemplu, cei care au locuri de muncă cel mai puțin compatibile cu lucratul de acasă sau cei care nu pot să își ia timp liber când sunt infectați. Prin externalizarea vaccinurilor către medicina privată, exacerbăm această diviziune."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel