Val Kilmer despre experiența cu cancerul de gât: Nu pot vorbi fără să astup această gaură

Adisa Codruț |
Data publicării:
Val Kilmer  FOTO: Instagram
Val Kilmer FOTO: Instagram

Val Kilmer a fost diagnosticat cu cancer în 2017, iar tratamentele și chimioterapia i-au salvat viața, dar traheostomia a lăsat o gaură în gâtul său.

Val Kilmer, diagnosticat cu cancer în 2017, vorbește într-un documentar despre drama prin care trece de câțiva ani.  Noul documentar al lui Val Kilmer, Val, prezintă în detaliu viața și lupta sa cu cancerul la gât. Kilmer și-a dezvăluit diagnosticul în 2017 și, de atunci, a fost supus la radioterapie, chimioterapie și traheostomie, ceea ce i-a afectat permanent vocea. Însă, i-a salvat viața.

În 2017, Val Kilmer dezvăluia că are cancer la gât după ce medicii i-au descoperit un nodul în gât și s-a trezit într-o baltă de sânge - lucru pe care l-a detaliat în cartea sa de memorii, I'm Your Huckleberry. Actorul, acum în vârstă de 61 de ani, și-a revenit în mod miraculos datorită chimioterapiei, radiațiilor și unei traheostomii. Însă, vocea sa a fost afectată permanent în procesul acestor tratamente.

Noul documentar al lui Kilmer, Val, arată viața starului din Batman înainte de a deveni celebru (inclusiv o serie de înregistrări video de acasă din ultimii 40 de ani). De asemenea, se concentrează asupra numeroaselor obstacole pe care le-a depășit, inclusiv lupta sa cu cancerul la gât.

Traheostomia a lăsat o gaură în gâtul lui Kilmer, pe care acesta o acoperă adesea cu o eșarfă sau o batistă. "Nu pot vorbi fără să astup această gaură. Trebuie să faci alegerea între a respira sau a mânca", a declarat el pentru People, adăugând că acum mănâncă prin intermediul unui tub de alimentare. Dar acest lucru nu îl împiedică să lucreze sau să se exprime în mod creativ. Anul trecut, a avut un rol principal în filmul Paydirt și va apărea, de asemenea, în viitorul film Top Gun: Maverick. "Evident că par mult mai rău decât mă simt", a explicat el.

La începutul acestui an, compania de software Sonantic l-a ajutat pe actor să își recreeze vocea folosind înregistrări vechi și tehnologie AI. El a debutat cu sunetul creat artificial într-un clip de un minut, exprimându-și profunda recunoștință.

Citiți mai multe pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel