Valentina Băicuianu, director executiv APMGR: Obiectivul nostru este modificarea taxei clawback

Adisa Codruț |
Data publicării:
Valentina Băicuianu este noul director executiv al APMGR
Valentina Băicuianu este noul director executiv al APMGR

Valentina Baicuianu este noul director executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), începând din martie 2019. 

Valentina Băicuianu are o experiență de peste 20 de ani în Comunicare și Public Affairs, lucrând pentru companii multinaționale din industrii precum, băuturi răcoritoare, tutun și produse farmaceutice. Este absolventă a Facultății de Drept din București și a unui masterat în Comunicare și Public Affairs la Londra.

„Industria noastră oferă un acces sustenabil și de calitate tuturor pacienților la medicamente generice și biosimilare de calitate superioară, toate aprobate de către Agenția Europeană a Medicamentului din Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul remis presei de către APMGR.

APMGR susține modificarea taxei clawback

De asemenea, se arată în document, obiectivul APMGR este modificarea taxei clawback, „total injustă, nesustenabilă și nepredictibilă pentru producătorii de medicamente generice din România. Această taxă a afectat încă de acum nouă ani când a fost implementată activitatea fabricilor de medicamente generice din România, 20 în total, ducând la disponibilizarea personalului care lucra în fabrici, inclusiv impactând coeficientul de multiplicare ce este generat de către o persoană angajată în fabrică, care generează încă alte trei slujbe în activitățile conexe, toți furnizori români”, se mai arată în document.

Deși producătorii români sunt exclusiv orientați către producția de medicamente generice, accesibile pacienților români, tocmai acestea sunt cele mai vulnerabile la această taxă. APMGR susține un calcul diferențiat ala cestei taxe. „Introducerea calcului diferențiat al taxei clawback nu ar afecta în niciun fel colectarea veniturilor prevăzute la bugetul de stat, însă ar asigura o distribuție echitabilă a sarcinii fiscale, în acord cu cheltuielile publice decontate pentru medicamente.

Calculul diferențiat al taxei clawback ar putea permite creșterea capacităților de producție actuale și a locurilor de muncă din producție. În plus, această măsură ar opri dispariția medicamentelor accesibile de pe piață, în condițiile în care peste 2.000 de astfel de medicamente au dispărut în ultimii ani și au fost înlocuite cu variante mai scumpe”, se mai arată în același document.

 

AMPGR este o organizație non-guvernamentală și indepedentă, care își propune să contribuie în mod activ la îmbunătățirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacienții români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel