Al doilea infarct. Cum te bagă în mormânt spitalele proaste

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Bolnavii cu atac de cord tratați de spitale cu calificative proaste sunt expuși la un risc mai mare pentru al doilea infarct, susține un studiu recent.

Cercetători de la Universitatea Rutgers din State au descoperit în urma unui studiu că unitățile medicale care au primit calificative proaste cresc riscul pacienților pe care i-au tratat să facă un al doilea infarct.

Studiul a constatat un risc mai mare pentru un nou atac de cord și, sau deces, în rândul bolnavilor cu insuficiență cardiacă acută, hipertensiune arterială sau boală pulmonară obstructivă cronică.

S-au analizat dosarele electronice medicale ale a peste 160.000 de pacienți la 80 de spitale de îngrijire acută din New Jersey în intervalul 2004 - 2015.

Al doilea infarct. Cum sunt văzute spitalele universitare

Concluzia, scrie sciencedaily.com: „În spitalele cu scor redus, 3% dintre pacienții cu atac de cord s-au întors la spital pentru un nou atac de cord în 30 de zile. La un an, 13% au fost reinternați și aproximativ 8% au murit din cauze cardiovasculare. Pacienții care au fost admiși la un spital universitar au avut o șansă de readmisie cu 25% mai mică la o lună. La un an, șansa acestor pacienți care suferă deces cardiovascular a fost cu 10% mai mică decât pacienții inițial admiși la un spital care nu era universitar".

Autorul principal al studiului, William Kostis, profesor asociat la Institutul de Cardiovascular din cadrul Școlii de Medicină Robert Wood Johnsom, de la Universitatea Rutgers din New Jersey, spune că scorurile de performanță, sau calificativele, primite de spitale au „implicații reale asupra sănătății pacienților ce au suferit un atac de cord".

„Când li se cere să acorde prioritate costurilor spitalului sau siguranței spitalelor, pacienții preferă spitalul mai sigur 97% din timp, indiferent de costuri", adaugă Kostis.

Studiul poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel