Valeriu Gheorghiță: 1,8 milioane de locuri pentru vaccinare până în 15 aprilie, ocupate

DCMedical Team |
Data publicării:

Valeriu Gheorghiță a arătat că până pe 15 aprilie sunt ocupate 1,8 milioane de locuri pentru vaccinare, 73% din ele de persoane cu boli cronice, respectiv persoane cu vârste peste 65 de ani.

Valeriu Gheorghiță a spus în cadrul unei conferințe de presă că până pe 15 aprilie sunt ocupate 1,8 milioane de locuri pentru vaccinare la nivel național, iar 73% dintre acestea sunt ocupate de persoane cu boli cronice, respectiv persoane cu vârste peste 65 de ani.
„Din data de 26 ianuarie, până pe 15 aprilie, sunt ocupate un număr de 1.800.000 de locuri pentru vaccinare, totalizând atât doza 1, cât și doza de rapel. Dintre acestea, 73% dintre locuri sunt ocupate de persoane cu boli cronice, respectiv persoane cu vârstă peste 65 de ani. De asemenea, 27% sunt persoane care deservesc activități esențiale în infrastructura critică a statului”, a spus el.
De asemenea, în ce provește modalitatea de programare, el a mai spus că „majoritatea au fost programați prin CNP, practic individual, pe platformă sau prin intermediul aparținătorilor, prin angajatori, prin call center și prin medicii de familie, respectiv medicul curant”.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a precizat că, din 27 decembrie, la nivel național au fost administrate peste 484.000 de doze. 
„În acest moment, în România, din 27 decembrie, au fost administrate 484.631 de doze la un număr de aproximativ 459.567 de perosane, din care 434.503 cu prima doză și 25.064 cu a doua doză, deci persoane care au completat scena de vaccinare. Numărul total de reacții adverse înregistrte în sistemul de raportate a fost de 1.213 reacții comune și minore, fără reacții majore sau reacții în curs de investigare. La prima etapă, azi sunt vaccinate 209.307 de persoane din prima etapă și sunt programate 20.790 în platforma de programare pentru prima doză. Considerăm că obiectivul pentru etapa I a fost atins - peste 90% procent de acoperire vacinală pentru etapa I. În ceea ce privește etapa a doua de vacianre, care a început pe 15 ianuarie, au fost vaccinați 175.103 pacienți cu boli cronice și cu vârstă peste 65 de ani, în care sunt incluse și persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, ele reprezentând 17.930 de persoane. Au fost vacciante 56.999 de persoane care deservesc activități esențiale, din 15 ianuarie până pe 25 când s-a făcut bilanțul. Ele reprezintă 32,3% din procentul tuturor persoanelor vaccinate în etapa a doua”, a declarat Valeriu Gheoghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel