Varianta sud-africană a virusului, descoperită la persoane care nu au călătorit în afara țării

Adisa Codruț |
Data publicării:

Varianta sud-africană a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în sudul Marii Britanii la două persoane care nu au călătorit în afara țării și nici nu au fost în contact cu persoane care au călătorit.

Două persoane din sudul Angliei au fost testate pozitiv la varianta sud-africană a coronavirusului fără să fi avut nicio legătură cu oameni care au călătorit recent, ceea ce a determinat ''testarea accelerată'' pentru a ţine transmiterea sub control. Rezidenţii din anumite regiuni ale comitatului Surrey, la sud-vest de Londra, vor fi testaţi, indiferent dacă prezintă sau nu simptome, a precizat autoritatea locală.
Guvernul a anunţat în ianuarie că a detectat cazuri de infectare atât cu variantele sud-africană, cât şi cu cea braziliană, însă toate au fost legate de istoricul de călătorie.

Local Resilience Forum din Surrey a anunţat că va desfăşura un program de ''testare accelerată'' localizat în regiunea Woking a comitatului, care va contribui la monitorizarea atentă a oricărei transmiteri comunitare a noii tulpini şi va reduce contagierile suplimentare.

''Este o măsură preventivă. Cu cât identificăm mai multe cazuri de infectare cu această variantă, cu atât avem mai multe şanse de a o opri de la a se transmite mai departe'', a declarat Ruth Hutchinson, directorul departamentului de Sănătate Publică din Surrey, arată surse citate de Agerpres.
Apariţia unor variante mai infecţioase în ultimele luni au ridicat întrebări referitoare la eficacitatea vaccinurilor împotriva acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel