Vela: MAI își face propriul Centru de donare de plasmă, la Spitalul „Dimitrie Gerota”

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalul Dimitrie Gerota. Foto: Facebook / pagina spitalului
Spitalul Dimitrie Gerota. Foto: Facebook / pagina spitalului

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că va fi înființat un centru de transfuzie de sânge și plasmă convalescentă în cadrul Spitalului de Urgență „Dimitrie Gerota” din subordinea MAI.

„Anunțăm că vom crea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună la Spitalul de Urgențp „Dimitrie Gerota”, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioților. Pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul MAI va fi înființat un centru de transfuzii de donare de sânge, de plasmă convalescentă. Această măsură este cu atât mai necesară având în vedere posibilitățile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru unii dintre pacienții grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica șansă la viață”, a spus Marcel Vela, într-o conferință presă la sediul MAI.

Ministrul a precizat că în noul centru vor putea dona atât civili, cât și personal al MAI, dar beneficiarii vor fi toți românii care vor avea nevoie.

„Acest centru va fi în coordonarea a doi medici care au trecut prin coșmarul numit COVID-19 și vor face tot ce le stă în putință pentru a avea rezultate dintre cele mai bune”, a mai spus Vela, referindu-se la dr Alida Moise - directorul spitalului „Dimitrie Gerota” și la chestorul de poliție - medic Dinu Dragomir, directorul Direcției Medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel