Un gram de Omega-3 pe zi poate încetini îmbătrânirea biologică
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Vitamina D are o serie de efect benefice în organism, inclusiv scăderea riscului de cancer colorectal la persoane sub 50 de ani. Iată care sunt alimentele cele mai bogate în vitamina...
Vitamina D este o vitamină liposolubilă care poate fi sintetizată de corpul uman. Atunci când pielea este expusă la lumina soarelui, organismul poate produce vitamina D în mod natural.
Obținerea suficientă a vitaminei D are deja atât de multe beneficii, cum ar fi ajutarea la menținerea oaselor puternice, sprijinirea sistemului imunitar pentru a funcționa cel mai bine și combaterea bacteriilor și virusurilor invadatoare.
Pentru a preveni deficiența de vitamina D. este necesară expunerea timp de 20 de minute la soare zilnic, cu peste 40% din piele neacoperită. Vitamina poate fi obținută și prin alimente sau suplimente.
„Includerea alimentelor precum ciupercile, ouăle, brânza, laptele, cerealele îmbogățite și peștele gras, cum ar fi somonul, stavridul și tonul, pot ajuta oamenii să își mărească aportul de vitamina D”, spune Nichole Giller, dietetician oncologic la Spitalul George Washington din Washington, DC, pentru werywellhealth.com. „Un nivel suficient de vitamina D are atât de multe beneficii, cum ar fi ajutarea la menținerea oaselor puternice, sprijinirea sistemului imunitar pentru a funcționa cel mai bine și lupta împotriva bacteriilor și virusurilor invadatoare”, mai spune ea.
Efortul conștient de a consuma mai multe alimente care conțin vitamina D poate ajuta la prevenirea deficienței, iar pentru femeile sub 50 de ani, ar putea contribui la reducerea riscului de cancer colorectal.
În timp ce anumiți factori care cresc riscul de a dezvolta cancerul colorectal sunt în afara controlului dvs. (cum ar fi genetică și vârstă), alți factori sunt modificabili. Unele opțiuni de stil de viață care vă pot reduce riscul de cancer colorectal includ:
Menținerea unei greutăți sănătoase
Un stil de viață activ
Limitarea cantităților mari de carne procesată
Evitarea fumatului și a consumului moderat sau intens de alcool
Potrivit unui studiu, pentru persoanele cu vârsta de sub 50 de ani, consumul a cel puțin 300 UI de vitamina D în fiecare zi poate fi un plus pozitiv în dietă, atunci când încearcă să reducă și riscul de cancer colorectal.
Unele combinații de alimente care conțin cel puțin 300 UI de vitamina D includ:
2 pahare de lapte, un ou și 50 de grame de brânză cheddar
100 de grame de somon
½ ceasca de ciuperci care au fost expuse la lumina UV
100 de grame de conservă de ton
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.
Ce trebuie să știi dacă ai gene false. Răspunsul te va îngrozi.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.