Vizionarea filmelor de Crăciun, efect surprinzător asupra sănătății. Cum te afectează programul festiv și idilic din perioada sărbătorilor

Monika Baciu |
Data publicării:
vizionarea filmelor de craciun - FOTO: Freepik@DCStudio
vizionarea filmelor de craciun - FOTO: Freepik@DCStudio

Vizionarea filmelor de Crăciun are un efect surprinzător asupra stării de spirit.

Vizionarea filmelor de Crăciun îți poate influența starea de spirit. Psihologii susțin că filmele de sezon au un impact major asupra psihicului.

Sărbătorile se apropie. Dacă, la fel ca noi, ai vizionat deja filme confortabile de Crăciun, atunci avem vești bune pentru tine. Potrivit științei, vizionarea filmelor de Crăciun este de fapt bună pentru sănătatea ta. Filmele de Crăciun ne stimulează hormonul fericit- dopamina. Aceste filme declanseaza acel hormon care ne poate lasa sa ne simtim mai fericiti si mai usori.

Vizionarea filmelor de Crăciun este bună pentru sănătatea ta și te poate ajuta să trăiești mai mult. Numărătoarea inversă până la Crăciun este oficial deschisă. Atât pe posturile de televiziune, cât și pe aplicațiile de streaming s-a dat startul filmelor de Crăciun. Specialiștii susțin că vizionarea unor astfel de filme este benefică pentru sănătatea psihică și nu numai.

Potrivit site-ului DoYouRemember, un psiholog a susținut că aceste tipuri de filme sunt excelente pentru sănătatea și bunăstarea ta generală.

Expertul a dezvăluit că filmele de Crăciun eliberează hormoni "de bun-simț", care ajută la scăderea stresului și a anxietății și la stimularea sentimentelor de fericire. Vizionarea filmelor de Crăciun creează acea schimbare neurologică care poate produce fericire.

”Cred că orice ne scoate din obișnuința noastră normală, zi de zi normală, zi de zi ... ne semnalează simțurile și atunci simțurile noastre măsoară dacă este plăcut sau nu”, a explicat psihologul.

Vezi și: De ce ne miros urât picioarele. 10 trucuri pentru a scapa definitiv. Cu ce trebuie să te speli

Filmele de Crăciun, evadare din cotidian

Are  sens, totuși. Filmele de Crăciun sunt fermecătoare, vesele și pline de bucurie.

De asemenea, vizionarea filmelor de Crăciun vă oferă ceva să așteptați cu nerăbdare să atunci când serile sunt reci și întunecate. Relaxare pe canapea cu o ceașcă de ceai sau ciocolată caldă și evadare într-un decor captivant  și o poveste relaxantă.

Vizionarea filmelor de Crăciun, lecție pentru copii

În plus, filmele de Crăciun promovează, de asemenea, pozitivitatea și inspirația, motiv pentru care filmele de Crăciun sunt adesea (și nu este surprinzător) prezentate în școala elementară pentru a oferi copiilor conținut sănătos. Deoarece toate filmele de Crăciun au un final fericit, oferă copiilor un sentiment pozitiv că totul în viață se va termina cu bine.

Vizionarea filmelor de Crăciun, benefică pentru cupluri

Potrivit specialiștilor, vizionarea filmelor de Crăciun s-a dovedit a consolida relatiile cu aproape oricine. Soțul/ soția, copilul sau prietenul tău se vor simți, fără îndoială, mai aproape de tine după ce ai vizionat un clasic bun de Crăciun datorită concentrării pe valorile familiei și legăturile strânse.

Să nu uităm că filmele de Crăciun invocă adesea un sentiment de nostalgie. Ele îți amintesc de vremurile bune, mai ales de magia Crăciunului din copilăria ta. Indiferent care a fost/este tradiția ta de Crăciun, magia nu trebuie să se întoarcă doar o dată pe an dacă o păstrezi în viață prin filme de Crăciun!

Vezi și: Care e cea mai sănătoasă ciocolată și cum trebuie mâncată. 7 beneficii pe care nu le-ai știut: Celelalte ciocolate, poveri pentru organism

Vizionarea filmelor de Crăciun ajută creierul

Una dintre cele mai bune părți ale vizionării filmelor de Crăciun este să îmbini toate cele mai bune părți ale filmului și să-ți faci încet jogging-ul memoriei pe măsură ce filmul progresează. Aceasta este ceea ce dovedește că filmele de Crăciun vă pot ajuta să vă îmbunătățiți memoria și să vă stimulați creierul!

Hormonii fericirii. Cum ne influențează emoțiile

Hormonii fericirii au un rol bine definit pentru sănătatea psihică.

Hormonii fericirii sunt studiați de medicii endocrinologi. Cercetările arată care este rolul rolul determinant al hormonilor în funcționarea noastră optimă, de la a dormi bine până la sentimentele pe care femeile le trăiesc în timpul sarcinii. Starea de bine este influențată de hormonii pe care creierul îl eliberează.

Dopamina controlează emoțiile

Dopamina este un neurotransmitățor și are un rol important pentru emoțiile și sentimentele pozitive. Această substanță chimică mobilizează, oferă energie și ajută la menținerea concentrării. Cercetătorii consideră totodată că dopamina ar sta la baza unui comportament exuberant.

Vezi și: Cu ce să te dai pe mâini ca să nu-ți crape pielea iarna. Sfaturi simple pe care trebuie să le știi

Împodobitul bradului de Crăciun, efecte surprinzătoare asupra sănătății

Împodobitul bradului de Crăciun este una dintre activitățile ce aduce bucurie atât copiilor, cât și adulților. În ultimii ani vedem magazinele pline cu ornamente încă de la finalul lunii octombrie, timp suficient pentru a ne împrospăta colecția de decorațiunile. Dar depinde de fiecare alegerea momentului în care ne punem pe treabă, nici prea devreme, nici chiar în Ajun, pentru a nu ne aglomera și mai mult cu pregătirile de Sărbătorile de iarnă.

Împodobitul bradului vine cu o serie de beneficii, astfel, și dacă nu ești un iubitor al Crăciunului, ai toate motivele să te răzgândești, căci această activitate îți face bine fizic, emoțional și mental.

Împodobitul bradului îți îmbunătățește starea fizică

Împodobitul bradului, în funcție de cât de mare este acesta, poate însemna urcat și coborât pe scară sau scaun, deci efectuarea unor exerciții fizice pe care în mod normal nu le-ați face. Iar câteva ore, cât durează operațiunea ”bradul” vă ajută să vă îndoiți și să vă întindeți. Iar dacă la împodobit participă și cei mici, pe aceștia îi puteți pune pe umeri sau ridica astfel cât să ajungă la părțile mai înalte, iar acest lucru va fi amuzant pentru ei și un exercițiu bun pentru părinți ori bunici, arată Blisspot.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel