Vlad Voiculescu anunță DOUĂ noi RECORDURI sumbre COVID. Virusul și-a modificat tulpina, este mult mai CONTAGIOS!

Irina Radu |
Data publicării:
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, anunţă două noi recorduri sumbre: avem cel mai mare număr de bolnavi infectaţi cu COVID-19 care sunt internaţi și cel mai mare număr de oameni în stare gravă la Terapie Intensivă. 

"Acest val trei vine peste valurile anterioare care au lăsat în urma lor un număr de pacienţi la terapie intensivă. Acest val trei vine cu noi pacienţi care suplimentează deja numărul mare de pacienţi. Observăm o creştere a ratei de transmitere a virusului şi un număr mare de persoane infectate pornind de la un caz iniţial. Cu alte cuvinte, vedem familii întregi care vin la spital după puţină vreme de la infectarea primului membru al familiei.", a spus Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, se observă scăderea vârstei pacienţilor cu forme medii şi severe, critice şi apariţia acestor forme la pacienţi fără comorbidităţi.

"Vedem de asemenea copii internaţi. Avem în acest moment 167 de copii internaţi, din care 16 sunt în secţia ATI, doi dintre aceştia sunt intubaţi.", a afirmat Voiculescu.

El a mai spus că, din totalul pacienţilor cu forme critice, mai mult de jumătate sunt pacienţi intubaţi, spre deosebire de începutul pandemiei când proporţia formelor severe şi critice era semnificativ mai redusă. Totodată, virusul şi-a modificat tulpina şi este mult mai contagios. 

Citește și OMS: O persoană moare de COVID la fiecare 18 secunde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel