West Nile, bilanț săptămânal: Încă două decese confirmate

DCMedical Team |
Data publicării:
Țanțarii și căpușele pot transmite boli infecțioase
Țanțarii și căpușele pot transmite boli infecțioase

West Nile, bilanț săptămânal: Din luna mai până acum, în România s-au înregistrat în total 276 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile şi 42 de decese , conform datelor statistice publicate astăzi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

West Nile, bilanț săptămânal: Din luna mai până acum, în România s-au înregistrat în total 276 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile şi 42 de decese - cu două mai mult decât la bilanțul prezentat săptămâna trecută, arată datele statistice publicate astăzi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din subordinea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cele 42 de decese s-au înregistrat după cum urmează:

11 în Bucureşti, 5 în județul Bihor, 5 în județul Iaşi, 4 - în județul Olt, 3 în judeţul Dolj, câte două în judeţele Suceava şi Constanţa şi câte un deces în județele Alba, Brăila, Botoşani, Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Teleorman şi Vaslui.

În funcție de unitatea teritorială de expunere, cazurile de infecție cu West Nile au fost înregistrate: în București(53) și în județele: Dolj(34), Olt(24), Iași(26), Teleorman(19), Constanța(10), Bacău(10), Brăila (9), Galați(9), Mureș(7), Bihor(8), Satu Mare(6), Sibiu(7), Ilfov(5), Mehedinți(5), Suceava(6), Dâmbovița (4), Botoșani (5), Călărași (3), Alba(2), Argeș(3), Caraș-Severin(2), Cluj(2), Giurgiu(3), Prahova(2), Tulcea(2), Vaslui(3), Bistrița Năsăud(1), Buzău(1), Covasna(1), Ialomița(1), Hunedoara(1), Vâlcea (1) și Vrancea (1).

Deși vremea s-a răcit deja, specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi.

De asemenea, este util să folosească substanţe chimice repelente contra ţânţarilor, să împiedice pătrunderea acestora în locuințe (prin montarea de plase de protecţie la ferestre), să utilizeze insecticide în locuinţă sau în jurul acesteia, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel