
Reducerea zahărului din alimentație ar putea reduce riscul de îmbolnăvire și chair riscul de deces, spune un nou studiu.
Zahărul din alimentele și băuturile procesate a devenit o cauză importantă a unor afecțiuni grave. Un studiu arată că reducerea nivelului de zahăr din aceste produse ar putea preveni milioane de probleme de sănătate și chiar decese, potrivit unei echipe de oameni de știință de la Harvard, Tufts și Departamentul de Sănătate și Igienă Mintală din New York. Lucrarea lor a fost publicată în 2021, în Circulation.
Cercetătorii au venit cu un model despre modul în care o politică de reducere a zahărului propusă de Inițiativa națională de reducere a sării și zahărului din SUA ar afecta sănătatea și economia țării. Politica propusă ar reduce cu 20% zahărul din alimentele ambalate și cu 40% din băuturile îndulcite.
Oamenii de știință au stabilit că în timpul vieții unei populații adulte medii, astfel de reduceri ar putea preveni aproximativ 2,5 milioane de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și stopuri cardiace;
previne 750.000 de cazuri de diabet și aproape 490.000 de decese cardiovasculare;
s-ar economisi miliarde în costurile de îngrijire a sănătății.
Dacă politica propusă va fi implementată, companiile s-ar angaja în mod voluntar să reducă zahărul în alimente și băuturi. Dar nu trebuie să așteptați până când o fac. Preluați controlul asupra sănătății dvs, citind etichetele nutriționale și limitând alimentele cu zahăr adăugat la cel mult 10% din totalul caloriilor zilnice (50 de grame într-o dietă de 2.000 de calorii), așa cum este recomandat de Ghidurile dietetice 2020-2025 pentru americani.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-