Zece alimente care îți mențin pancreasul sănătos

Angela Sabău |
Data publicării:

Pancreasul are un rol foarte important în organism, de aceea este la fel de important să avem grijă de sănătatea lui. cea mai bună metodă este printr-o dietă adecvată. Iată o listă de zece alimente pe care ar trebui să le avem în vedere atunci când vine vorba de pancreas.

Pancreasul are două roluri principale în organism, o funcție exocrină care produce numeroase enzime importante care ajută la descompunerea alimentelor și ajută digestia noastră, dar și neutralizează acidul stomacal pentru a preveni deteriorarea intestinelor. Pancreasul are, de asemenea, o funcție endocrină care ajută la reglarea zahărului din sânge. Pancreasul este responsabil pentru eliberarea hormonilor precum insulina și glucagonul în sânge, pentru a ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge.
Dacă pancreasul devine incapabil să funcționeze corect, substanțele nutritive din alimente nu mai sunt disponibile pentru organism.
Pancreasul deține un rol vital în corpul uman, deci este important să îl menținem sănătos și una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este prin implementarea unei diete antiinflamatoare, potrivit changinghabits.com.au.
Iată 10 alimente care vor sprijini și hrăni pancreasul, astfel încât să poată funcționa eficient.

1.Turmeric
S-a constatat că turmericul scade durerea și inflamația pancreasului. De asemenea, stimulează producția de insulină și reduce nivelul zahărului din sânge, care ajută la prevenirea apariției diabetului. De asemenea, s-a descoperit că turmericul scade dimensiunea calculilor biliari, precum și formarea de calculi biliari, care duc la apariția pancreatitei cauzată de obstrucția căilor biliare. Dacă sunteți în căutarea unor noi modalități de a include curcuma în dieta zilnică.
2. Usturoiul
Usturoiul, în plus față de ceapă, arpagic, șalotă și praz, conține toate substanțe nutritive benefice, inclusiv; sulf, arginină, oligozaharide, flavonoide și seleniu - care au efecte benefice asupra țesuturilor pancreatice.
3. Cireșe
Este foarte greu să mănânci doar o mână de cireșe, ceea ce este o veste minunată, deoarece fructul este bogat în antioxidanți și un compus numit „POH” care a fost legat de prevenirea cancerului pancreatic.
4. Legume crucifere
Broccoli este bogat în flavonoide apigenină și luteolină, care inhibă formarea celulelor cancerului pancreatic uman. Alte legume crucifere, cum ar fi conopida, varza, și varza de Bruxelles furnizează substanțe nutritive ușor absorbabile necesare pentru susținerea pancreasului. Această „Supă de detoxifiere de conopidă și ierburi” este încărcată cu toate aceste legume crucifere incredibil de hrănitoare.
5. Cartofi dulci
Cartoful dulce este legat de creșterea funcției pancreatice, precum și de scăderea cazurilor de cancer pancreatic cu 50%. De asemenea, s-a constatat că stabilizează nivelul zahărului din sânge prin eliberarea lentă, treptată, a zaharurilor în sânge.
6.Probiotice
Culturile vii din alimentele bogate în probiotice ajută sistemul digestiv, iar pancreasul joacă un rol vital în acest sens. Alimentele fermentate sunt bogate în pre-biotice, probiotice și enzime, care ajută, de asemenea, la susținerea microbilor sănătoși din tractul digestiv, îmbunătățesc sănătatea digestivă și vă stimulează sistemul imunitar.
Adăugați la dieta zilnică alimente fermentate, cum ar fi iaurtul, varza murată, kim-chi și alte legume fermentate.
7. Ceapă
Ceapa are flavonoide, care sunt compuși de combatere a cancerului. De asemenea, conțin compuși de sulf, care sunt buni pentru menținerea pancreasului în stare bună de funcționare.
8. Lămâi
Lămâile încurajează eliberarea enzimelor digestive vitale din pancreas. Teiul și fructele kiwi sunt, de asemenea, foarte benefice pentru pancreas.
9. Păpădie
Ceaiul de păpădie este cunoscut pentru că elimină toxinele din intestine și ficat. Acest lucru ajută la repararea țesuturilor pancreatice deteriorate și crește producția de bilă. Când producția de bilă este crescută, presiunea și deteriorarea pancreasului scad, deoarece inflamația este redusă.
10. Oregano
Oregano este un compus puternic anti-hiperglicemic care poate gestiona hiperglicermia și / sau complicațiile diabetice pe termen lung, precum și un tratament eficient împotriva celulelor agresive ale cancerului pancreatic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel