10 modalități de a reduce aportul de sare

Majoritatea oamenilor consumă mai multă sare decât trebuie. Iată 10 modalități de a elimina excesul de sodiu din dieta ta.
Preferința pentru alimentele mai puțin sărate poate fi literalmente un gust dobândit, iar strategiile pentru reducerea sării din dietă ar trebui să includă expuneri repetate la alimente cu un nivel scăzut de sodiu. Încercați aceste 10 sfaturi pentru a reduce sarea date de expeții de la University Health News:
1) Folosiți ingrediente proaspete când puteți. E vorba de alimente mai puțin sau deloc procesate ori ambalate, care înseamnă, de obicei, mai puțin sodiu.
2) Clătiți alimentele din conserve, precum fasolea, porumbul și mazărea. Îndepărtează partea cea mai mare de sodiu.
3) Nu adăugați sare în paste sau cartofi în timpul gătitului. Economisiți cantitatea mică de sare pentru masă, unde are cel mai mare impact asupra gustului.
4) Folosiți sare grunjoasă, conține mai puțin sodiu decât sarea de masă obișnuită.
5) Nu vă așteptați ca sărea de mare să conțină mai puțin sodiu. Același lucru este valabil și pentru sărurile gastronomice fin măcinate, fie din Franța, fie din Himalaya.
6) Înlocuiți sarea cu arome acide, cum ar fi sucul proaspăt de lămâie sau de lime ori coaja de lămâie. Nu este un substitut complet al gustului, dar ajută.
7) Încercați înlocuitori de sare. De obicei, conțin potasiu, în loc de sodiu, dar pot avea un gust amar.
8) Atenție la conținutul de sodiu al condimentelor, cum ar fi sosul de soia, sosul la grătar, ketchup, gustări, murături, alimente marinate îmbuteliate și sosuri pentru salată. Fiți atenți chiar și la produsele care susțin că au sodiu redus.
9) Fiți conștienți că adaptarea la o dietă cu mai puțină sare e un proces de durată. Reduceți treptat aportul de sare pentru a permite papilelor gustative să se obișnuiască fără ea.
10) Citiți etichete, puneți întrebări și alegeți cu atenție. Amintiți-vă că cea mai mare parte a sodiului din dietă provine din alimente procesate, ambalate și de la restaurant.
-
Cafeaua cu ulei de măsline: beneficii, riscuri și cum să o prepari acasă16.09.2025, 09:49
-
-
-
-
Ce pățești dacă mănânci salam mai multe zile la rând. Efectul este alarmant
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Andreea Mantea, infecție la măsea: "Tremur de durere. Iau foarte multe pastile". De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?
De ce să pui o picătură de ulei de măsline pe oalele de inox, aragaz și hotă. Te vei îndrăgosti de acest truc!
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.