3 întrebuințări ale iaurtului la care nu te-ai fi gândit vreodată

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe lângă beneficiile digestive, iaurtul poate fi folosit și pentru îngrijirea pielii și a părului.

Iată câteva întrebuințări ale iaurtului la care nu te-ai fi gândit:

1. Pe față - curățați-vă bine fața, lăsând-o umedă, apoi aplicați o mască de iaurt; se lasă să acționeze 10 minute și se spală ușor. Pielea va fi moale și suplă.

2. Luptă cu acneea - iaurtul conține zinc și are proprietăți anti-bacteriene și antifungice; frecați zona predispusă la acnee și lăsați să acționeze 30 de minute; pe lângă faptul că ajută la combaterea erupțiilor, pielea va fi mai puțin iritată, deoarece zincul este antiinflamator.

3. Previne îmbătrânirea prematură - acidul lactic al iaurtului poate ajuta la reducerea ridurilor fine. Ajută la exfolierea pielii moarte și strânge porii. Adăugați o parte de ulei de măsline la patru părți de iaurt. Lăsați pe față 30 de minute de trei ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

4. Calmează pielea arsă de soare - iaurtul este cunoscut pentru răcirea arsurilor minore. Câteva picături de ulei calmant de mușețel adăugat în iaurt face un antidot eficient pentru arsurile cauzate de soare. 

5. Hidratează părul și conferă strălucire - O mască de păr cu iaurt săptămânal (sau mai mult, dacă aveți timp) poate ajuta la revitalizarea părului uscat, fragil și a vârfurilor despicate, lăsându-l moale și strălucitor. Iaurtul conține proteine, enzimele din el elimină mătreața și calmează pielea capului, potrivit farmersalmanac.com. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel